Ђорђе Радуловић / - Влада
11/03/2022 u 18:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Кључни моменат да ЕУ покаже снагу и досљедност

За ЕУ ово кључни моменат да покаже своју снагу и досљедност, те да са јасних позиција уложи додатне напоре у промоцији демократских и европских вриједности, казао је Борељ

Имајући у виду актуелна дешавања на геополитичкој сцени, најава француског предсједника Емануела Макрона да ће се Европа мијењати брже и јаче, може се разумјети као охрабрујућа порука за регион Западног Балкана, казао је министар вањских послова Ђорђе Радуловић током онлaјн учешћа на Конференцији о будућности Европе. 

- Такав контекст посебно би био очекиван када је ријеч о државама које имају стопроцентну усклађеност са спољном и безбједносном политиком Европске уније, међу којима је  Црна Гора -  казао је министар Радуловић.

На Конференцији је учествовао и високи представник ЕУ за вањску политику и  безбједност Жозеп Борељ који је казао да сукоб у Украјини показује потребу за снажном Европом, те позвао на јединство и солидарност међу европским земљама.

- За ЕУ ово кључни моменат да покаже своју снагу и досљедност, те да са јасних позиција уложи додатне напоре у промоцији демократских и европских вриједности - казао је Борељ говорећи о рату и хуманитарној кризи у Украјини који су данас велики разлог забринутости међународне јавности.

Као једини шеф дипломатије са Западног Балкана који учествује на догађају значајном за скицирање будућности ЕУ и процеса њеног проширења, Радуловић  још једном је потврдио спремност Црне Горе да настави да пружа допринос раду Конференције, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:55