Никола Ракочевић / - Интернет Дан
17/11/2023 u 17:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rakočević: Da se ispune svi uslovi, pa datum popisa

Dok u Crnoj Gori vlast zavisi od DF imamo obavezu prema građanima i društvenom interesu da tražimo ispunjenje uslova i realizaciju dogovora, a ne da vjerujem na riječ, poručio poslanik opozicionog DPS

Pošteno i jedino racionalno je održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga, kazao je član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

- Zbog čega smo došli do situacije da Spajić odgodi popis i prihvati zahtjeve opozicije, civilnog sektora i nacionalnih savjeta? Odgovor je jednostavan – utvrdilo se nedvosmisleno da je Vlada Dritana Abazovića pripremala popisnu prevaru. U toj namjeri je svoju ulogu imao i Monstat – najmanje su dva razloga za tu tvrdnju: prvi – Monstat je tvrdio da ne fali popisivača, da bi se potom utvrdilo da fali hiljadu i sedamsto popisivača; drugi – tvrdilo se da će odgađanje popisa koštati državu "milione eura", da bi se potom utvrdilo da odgađanje ne košta niti jedan euro - kazao je Rakočević.

On je kazao da treba pohvaliti namjeru premijera Milojka Spajića da se uslovi za održavanje legalnog i transparentnog popisa prihvate.

- Međutim nije realno očekivati od građana da vjeruju na riječ djelovima sistema koji su bili uz Abazovića kad je pripremao (sada već utvrđeno) popisnu prevaru, a koji će učestvovati u sprovođenju popisa. Posebno imajući u vidu da su glavni politički akteri pripremane popisne prevare da čelu Skupštine Crne Gore, rukovodioci u brojnim opštinama, na značajnim mjestima u državnom sistemu – riječju: DF je vlast - kazao je Rakočević.

Zbog toga je, ističe, pošteno i jedino racionalno održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga.

- To je u prirodi svakog poštenog dogovora. Tim prije što, dok u Crnoj Gori vlast zavisi od Demokratskog fronta, imamo obavezu prema građanima i društvenom interesu da tražimo ispunjenje uslova i realizaciju dogovora, a ne da vjerujem na riječ - zaključuje Rakočević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:49