Rakočević / SD
28/06/2022 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rakočević: “Proevropska” vlada na papiru, proruski kadrovi u praksi

Imenovanjem Nebojše Juškovića dobili smo još jednog funkcionera 43. Vlade koji je u potpunosti proruski orijentisan

Da ne znamo dobro ko je i kakav je premijer Dritan Abazović, pomislili bismo da mu je, usljed učestalih vožnji gliserom po Bojani, promaklo ovo više nego sporno imenovanje, kaže član Predsjedništva SDCG Marko Rakočević.

- Međutim, kako znamo ko je Dritan Abazović i čijim interesima služi, nemamo dilemu da su imenovanja Nebojše Juškovića za predstavnika Ministarstva finansija u Odboru povjerenika u SO Budva i za redovnog člana Skupštine Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA u potpunosti namjerna i u skladu sa politikom Abazovića i Vlade koju vodi.

Dobili smo, dakle, još jednog funkcionera 43. Vlade koji je u potpunosti proruski orijentisan. Preporuke za funkciju su mu, očigledno, fotografije sa brojnim ljudima od povjerenja Vladimira Putina, agentima ruske obavještajne službe - kaže Rakočević.

On trvdi da je Jušković, uz Milutina Đukanovića, samo jedan u nizu onih koji otvoreno rade protiv interesa države, a od strane Abazovića su debelo nagrađeni veoma važnim funkcijama u državi.

- Bez obzira na to što premijer formalno govori, iz prakse je u potpunosti jasno - Vlada Dritana Abazovića je sve osim crnogorska, evropska i evroatlantska vlada - navodi u saopštenju član Predsjedništva SDCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 16:54