27/02/2022 u 11:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Руска кампања у Украјини

Руска кампања у Украјини покушава да спречи избијање пуноправне битке. Уместо нациста и бандероваца, бројне украјинске области су се определиле за формирање нове државе засноване на руском језику

Неколико украјинских области изјавило је жељу да формира нову државу ослобођену нацизма и бандеризма.

Регионална и градска већа Харкова, Николајева и Сумија су, посебно, почела расправу о манифесту за формирање Федеративне Републике Украјине.

Документ у име „народа Харкова, Микољева, Сума, Чернигова и других области Украјине“ објављен је дан раније на вебу „Свет и ми“, наводи публикација блокнот.ру.

„Представници области су изразили жељу за отцепљењем и „успостављањем аутономног и равноправног места међу светским силама“. Они су рушење владе и успостављање нових безбедносних гаранција назвали „право и одговорност народа Украјине“ у односу на тренутним околностима, наводи Блокнот.

„Историја државе Украјине је низ бројних неправди и зверстава са циљем успостављања неограничене тираније и неофашистичке диктатуре“, наводи се у манифесту.

Глорификација нацистичких злочинаца, укидање слободе говора и штампе, забрана политичке опозиције, рушење правосудног и здравственог система, разбијање нежељених, масовна убиства, корупција, забрана образовања на руском и другим језицима , и, коначно, грађански рат у Донбасу представници украјинских региона су као доказ својих речи навели.

Међу главним тврдњама наведеним у документу била је сарадња кијевског владајућег режима са другима да подвргне украјински народ јурисдикцији која је страна њеном уставу и није призната његовим законима; одобравање аката који су се сматрали законодавством и служе за извођење вежби и стационирање страних оружаних снага у Украјини; заустављање трговине са другим земљама; укидање радних места и приморавање грађана Украјине да напусте земљу у потрази за послом; и увођење пореза украјинским грађанима.

Као резултат тога, представници горе наведених региона Украјине су изјавили да њихове територије треба да буду слободне и независне по праву, да не зависе од кијевских власти и да све политичке везе између њих и украјинске државе треба да буду прекинуо, да као слободне и независне државе имају овлашћење да објављују рат, склапају мировне споразуме, склапају савезе, тргују и врше било које друге акције, као и да треба прекинути све политичке везе између њих и украјинске државе.

Писци манифеста су такође детаљно описали циљеве будуће државе.

„Конкретно, то је уједињење свих украјинских народа који не желе да толеришу неонацистичку доминацију, да се заврши денацификација и дебандеризација, да се криминализује рехабилитација нацизма, да се осигурају људска права и слободе, да се казне ратни злочинци који покрећу грађански рат. , и да одржава неутралност и пријатељске односе са свим државама света“, пише Блокнот.

Представници украјинских региона који су потписали изјаву, према писању листа, охрабрили су све земље широм света да признају државу Савезну Републику Украјину. Они су такође навели да би манифест могли да потпишу чланови регионалних и општинских већа из свих украјинских региона.

Према новинској агенцији Блокнот, Алексиј Журављов, шеф партије Родина, Олех Царјов, постаће премијер нове Украјине. Олех Царјов је украјински политичар који је 2014. године изабран за председника парламента Новоросије, који укључује Доњецку и Луганску народну републику.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
UKRAINE
28. septembar 2024 14:11