Sead Šahman / - FACEBOOK
19/09/2024 u 19:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šahman: Bošnjačka izlaskom sa sjednice Vlade, a ostankom u Vladi izvela performans

Predsjednik Bošnjačkog demokratskog pokreta (BDP) Sead Šahman poručio je da su ministri iz reda BS-a napustili sjednicu, ali ne i Vladu, čime su izveli performans za narodne mase.

BS: Zbog kontroverznih izjava koje je Amfilohije Radović imao, podizanje spomen obilježja neće doprinijeti skladu

- Današnji performans Bošnjačke stranke upriličen za narodne mase, a uoči sjutrašnje sjednice lokalnog parlamenta u Beranama gdje će vjerovano biti raspuštena SO i raspisani vanredni lokalni izbori, ogolio je i pokazao koliko je nebitna i nevažna uloga BS-a u cijelom ovom društveno-političkom procesu- naveo je Šahman na svom Facebook profilu.

On je izrazio uvjerenje da se radi o predizbornom folkloru BS-a uoči podgoričkih lokalnih izbora koji će na neki način biti pokazatelj ispravnosti politike rukovodstva partije jer ipak nastupaju samostalno, pa nećemo biti u prilici kao u Gusinju da mjerimo koliko je ko u tročlanoj koaliciji dao doprinos.

- Ulazak u Vladu u julu ove godine pravdali su nikad većim brojem ministarskih mjesta, dok se danas pokazalo da pet (nepostojećih, fiktivnih, iscjepkanih i izmišljenih resora) od 32 člana Vlade i nije neka brojka, te da za bilo kakvu odluku Vlade ima drugih 27 ruku- napisao je Šahman.

On je podsjetio da je BS uvjeravala javnost i svoje birače da će ekonomski program i infrastrukturni projekti biti prioritet izvršne vlasti, te da će BS biti na braniku evropskih vrijednosti.

- Rekli su nam, između ostalog da je “otvaranje tunela Rožaje-Peć” prioritet na prioritetima pa javnost zanima kako će ministarka saobraćaja koja dolazi iz redova ex DF-a, čija politička organizacija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, raditi na tome da se taj projekat zaista realizuje. Pitanja mnogo, a odgovora (ni)malo. Suština je da su članovi Vlade iz BS-a ikebane, a ta partija poslužila je samo kao šampon za pranje biografija njihovih koalicionih partnera i političkih struktura koji vode parlamentarnu i vladinu većinu- kazao je Šahman.

- Na kraju, želim da naglasim da će se novoformirani Bošnjački demokratski pokret (BDP) u nastajanju voditi isključivo interesima bošnjačkog naroda u Crnoj Gori u namjeri da bude partner državi, a ne vazal i sluga tuđih interesa- zaključio je Šahman.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 19:17