Šaranović - Satler / - MUP
11/09/2024 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šaranović - Satler: Evropska unija garant sigurne i prosperitetne Crne Gore

Crna Gora čvrsto je opredijeljena za ubrzanu integraciju u Evropsku uniju, čemu će doprinijeti dalje intenziviranje reformi i beskompromisna borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, poruka je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i ambasadora Evropske unije u Crnoj Gori Johana Satlera.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja ministarstva i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori na veoma visokom nivou i izrazli uvjerenje da će ona u narednom periodu biti nastavljena u istom duhu.

Konstatovano je da je ministarstvo u prethodnom periodu ostavrilo sjajne rezultate i dalo puni doprinos na ispunjavanju obaveza iz EU agende, što je u krajnjem rezultiralo dobijanjem pozitivnog IBAR-a.

Božović - Satler: Zajedničkim snagama ubrzati reforme i integraciju Crne Gore u EU

 

Ministar Šaranović posebno je istakao da su bezbjednost i stabilnost države neodvojive od evropskih vrijednosti, te da će Crna Gora, uz podršku Evropske unije, dosljedno jačati vladavinu prava i službe obavještajno – bezbjednosnog sektora.

Ovaj sastanak označio je nastavak odlučne, strateške saradnje ministarstva i Delegacije EU, a koja će doprinijeti izgradnji sigurne, pravedne i prosperitetne budućnosti Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 17:58