Социјалдемократе СД, нове покривалице / - фото: СД
13/06/2022 u 09:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

СД Беране: Због ДФ-а и Демократа, да се убудуће бирају два предсједника општине

Социјалдемократе ће, као на државном тако и на локалном нивоу наставити да буду најригиднији критичари оваквог и сличних неозбиљних понашања, наводе они

Генијалност  беранских политичких експонената власти не познаје границе па је тако Беране, послије Будве, други град, вјероватно у историји политичке теорије и праксе у којем је успостављен институт "ротирајући предсједник општине", саопштили су из СД Беране.

- То, дакле, значи, да се  мандат предсједника општине дијели на двије личности које ће ту позицију обнашати по двије године. Циници би закључили да је у питању обезвређивање и деградација најзначајније локалне политичке функције. И били би у праву.  Како бисмо им олакшали евентуалне будуће сличне ситуације, предложићемо да се од сада, на изборима бира  два предсједника општине. Али смо сигурни да им, узевши у обзир грамзивост за функцијама, ни то не би било довољно - наводе у саопштењу.

Додају: "У економски опустошеној средини каква је Беране,  коју ни најреферентнији стручњаци не могу извући из текуће катаклизме  када би имали на располагању значајно дужи период, ДФ и Демократе, звучећи крајње озбиљно, истичу да ће за двије плус двије године, унаприједити лоше стање у граду, које су, притом, сами изазвали".

-Осим што се играју са здравим разумом грађана, овакав развој догађаја значи да нас по ко зна који пут очекује изгубљено драгоцјено вријеме и да се наставља пропадање овог града.  Социјалдемократе ће, као на државном тако и на локалном нивоу наставити да буду најригиднији критичари оваквог и сличних неозбиљних понашања и као и до сада стално указивати на катастрофалну политику коју ће нам засигурно демонстрирати новоформирана већина - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:37