Tunel ispod Višeg suda / - FOTO: VLADA CRNE GORE
13/09/2023 u 14:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD: Da li je od Abazovića, Adžića i Kovača izuzet uzorak DNK, gdje im je propisna operema?

Iz SD-a tvrde da je svrhe političke promocije Abazovića napravljen niz propusta u radu nadležnih organa u slučaju depoa Višeg suda

Današnja posjeta odlazećeg premijera i ministara unutrašnjih poslova i pravde kako bi obišli radove na izvođenju tunela između depoa Višeg suda i zgrade preko puta od strane javnosti izazvala je uglavnom reakcije podsmijeha, tvrde Socijaldemokrate SD.

- Pa ipak, kada sa aspekta struke izanaliziramo ovaj događaj, dolazi se do zaključka da je, u svrhe političke promocije ove trojice propalih političara, napravljen niz propusta i u potpunosti prekršen protokol. Prvo pitanje koje se postavlja jeste ko je dozvolio ulazak neovlašćenih lica na lice mjesta. Da li je to uradio državni tužilac i da li je upoznat o ovome, ako jeste, koji je razlog za ovaj teatar? Da li su na licu mjesta u toku tužilačko-policijske radnje, a trebalo bi da budu? - kažu u SD-u.

Dalje se, dodaju, postavlja pitanje da li je od Abazovića, Adžića i Kovača izuzet uzorak DNK radi daljih analiza?

- Gdje im je propisana oprema za ulazak na lice mjesta krivičnog djela? Ko je dozvolio ulazak novinara na lice mjesta, kako bi odlazeći od ovoga mogli napraviti teatar i ovaj bezbjednosni poraz pokušali okrenuti u svoju korist? Očigledno je da je pojedincima od rješavanja slučaja i poštovanja struke i metodologije rada preča samopromocija i ubiranje jeftinih političkih poena pa zato danas, nakon nezabilježenog skandala da je tunel uopšte i prokopan, svjedočimo još jednom skandalu sa svrhom političke promocije ove vesele trojke - navode u SD-u.

Socijaldemokrate će, poručuju, nastaviti da prate ovaj slučaj jer za sad postoji ozbiljan osnov za pokretanje krivične odgovornosti protiv lica koje je dozvolilo ovakav cirkus na mjestu zločina, kao i lica koja su svojim ulaskom kontaminirala lice mjesta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:34