Milojko Spajić / foto: skupština crne gore
10/06/2024 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SD: Spajić da se izjasni o zahtjevima DNP-a

Iz SD-a su kazali da nakon što su usvojeni “IBAR zakoni”, sa svim njihovim manama i nedostacima, danas se iz idilične atmosfere u kojoj svi daju podršku ovim zakonima moramo vratiti stvarnom stanju na političkoj sceni Crne Gore.

- A stvarno stanje je najbolje opisivo riječima - raspad sistema. Stoga bi valjalo podsjetiti premijera Spajića na zahtjeve njegovih koalicionih partnera iz DNP-a kako bi podržali rekonstrukciju Vlade. Iz partije Milana Kneževića podršku su uslovili usvajanjem Rezolucije o genocidu u Jasenovcu (čitaj ponovnim zaustavljanjem Crne Gore na njenom evropskom putu) najkasnije do juna, dostavljanjem konkretne i u vremenski normiranim poglavljima realizacije programa Evropa sad 2, te ustavne izmjene o normiranju srpskog jezika kao službenog. Spisak ovih lijepih želja upućen ka premijeru Spajiću sadrži i zakonska rješenja i međudržavne sporazume o dvojom državljanstvu sa Srbijom i uvođenje trobojke kao narodne zastave- navode iz SD-a.

Za očekivati je bilo, kako navode, i da iz Kneževićeve partije zatraže promjenu himne, te da nova himna Crne Gore bude pjesma “Dijamanti” od Jelene Karleuše, ali vjerujemo da će i taj zahtjev biti isporučen na čuvenom vidovdanskom koncertu, sa stadiona Trešnjica, iz srca Zete.

- Smatramo da bi, dok pokušava da otkrije, kako je i sam kazao, “ko to baje” gospodinu Kneževiću, premijer trebao da se javno izjasni o svakom od navedenih zahtjeva, pa da vidimo ima li Vlade ili ne i šta ćemo dalje. Jer od IBAR-a se ne živi- navode iz SD-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 22:59