SDP slavi 34 godine postojanja / - FOTO: SDP
03/06/2024 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SDP: Naša partija prošla kroz mnoge izazove i promjene, ostali smo dosljedni svojim vrijednostima i principima

Danas slavimo 34 godine postojanja Socijaldemokratske partije Crne Gore. Ovo je vrijeme koje nas obavezuje da se osvrnemo na naš put, ali i da zacrtamo smjer u kojem želimo da idemo, saopšteno je iz te partije.

Kako su ocijenili, nikada nije bilo lako.

- Naša partija je prošla kroz mnoge izazove i promjene, ali smo uvijek ostali dosljedni svojim vrijednostima i principima. SDP Crne Gore je uvijek bio glas građana, borac za socijalnu pravdu, demokratiju i ljudska prava - kazali su iz SDP-a.

Takođe kako ističu, u decenijama za nama, borili smo se protiv nepravde i nejednakosti, zalagali smo se za bolji život svakog pojedinca u našoj državi i svojim radom doprinijeli najvažnijem cilju, obnovi nezavisnosti Crne Gore. Iako smo postigli mnogo, još uvijek je mnogo posla pred nama.

- I danas stojimo odlučno pred novim izazovima i okolnostima. Naša zemlja se suočava sa ekonomskim, socijalnim i ekološkim poteškoćama, sa veoma jakim stranim malignim uticajima, i sa visokim stepenom kriminala i korupcije, a mi ćemo svi zajedno tome dati odgovor - navode u saopštenju.

U vremenu kada je mnogo sezonskih političkih pojava u našoj državi, posebno ističem važnost trajanja, držanja progresivnog političkog kursa i moralne vertikale koju posjedujemo.

SDP: Odličan izborni rezultat najava jačanja građanskih snaga

- Više nego ikad Crnoj Gori je potrebna jaka socijaldemokratska ideja, temeljan pristup izazovima kojima su pred nama, čvrstina i ozbiljnost u političkom djelovanju - ističu.

Socijaldemokratska partija Crne Gore ostaje posvećena svojim ciljevima: članstvu u EU, izgradnji pravednijeg društva, unapređenju kvaliteta života svih građana i jačanju demokratskih institucija.

- Upravo zbog toga, danas se obavezujemo da nastavimo sa radom još jače, sa više energije i entuzijazma. Naša vizija je jasna: želimo Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati jednake šanse za uspjeh, gdje će pravda i solidarnost biti temelj društva - zaključuju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 19:14