/ OTO VLADA CG
08/07/2022 u 20:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kentera na čelu ANB, promijenjen Odbor Aerodroma

Kadrovska pitanja tokom današnje sjednice vlade

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjedn imenovala Sava Kenteru za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). On je do sada obavljao funkciju v.d. direktora ANB-a.

U tom kontekstu, Vlada je: donijela Rješenje o razrješenju članice Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad za Prijestonicu Cetinje Jovane Aničić i Rješenje o imenovanju Irme Mušović za članicu ovog Upravnog odbora. Vlada je dala saglasnost da se za glavnu budžetsku inspektorku u Ministarstvu finansija - Direktoratu za budžetsku inspekciju i suzbijanje nepravilnosti i prevara - Direkciji za budžetsku inspekciju postavi Jelena Perućica, i donijela Rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. generalne direktorice Direktorata za kulturnu baštinu i razvoj u oblasti kulturne baštine u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Anite Lagator.

-  Vlada je donijela Rješenje o razrješenju članova Izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ljiljane Vuksanović, Nebojše Rackovića i Milene Jovetić, i Rješenje o imenovanju članova Izvršnog odbora Damira Davidovića, Snežane Pekić i Miška Rađenovića. Takođe je donijela Rješenje o određivanju Ivane Martinić za vršiteljku dužnosti direktorice Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama. Vlada je donijela Rješenje o razrješenju Odbora direktora „Aerodromi Crne Gore“ AD Podgorica i to: Nebojše Đokovića, predsjednika, i članova: Ognjena Jovovića, Branka Vukovića, Bora Todorovića i Eldina Dobardžića i donijela Rješenje o imenovanju Odbora direktora „Aerodromi Crne Gore“ AD Podgorica u sledećem sastavu: Eldin Dobardžić, predsjednik, i članovi Kemal Purišić, Slavko Vukčević, Momčilo Martinović i Nebojša Đoković i utvrdila Predlog da se za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost imenuje Savo Kentera- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 17:51