са састанка са Комисијом за приватизацију / -Пресс Служба
29/01/2022 u 06:50 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Скупштина комисија ће се позабавити приватизацијама у Херцег Новом: Анализираће случај болнице Мељине

Проблем болнице у Мељинама погађа не само Херцег Нови већ цијелу Боку и Црну Гору, због чега је заједнички интерес да он буде актуелизован и у центру пажње надлежних државних органа, казао је Вучинић

Руководство Општине Херцег Нови организовало је јуче састанак са представницима скупштинске Комисије за праћење и контролу поступака приватизације у чијем фокусу су биле Општа болница Мељине и Вектра "Бока".
Предсједника комисије посланика Максима Вучинића и његове сараднике са горућим проблемима упознали су предсједник Скупштине општине Иван Отовић, потпредсједници Општине Весна Самарџић и Мирко Мустур, одборник Јован Суботић и менаџер Душан Вукић, као и директорица болнице Оливера Елез и представници бивших радника Вектре "Бока" на челу са Ђорђем Рајаком.

– Комисија за праћење и контролу поступака приватизације ће у наредном периоду извршити контролу приватизације болнице у Мељинама и својим дјеловањем настојати да проблеме ове установе подигне на највиши државни ниво како би допринијела њиховом што хитнијем рјешавању – најавио је након састанка Вучинић.

Представници локалне управе и директорица Елез су информисали Вучинића и сараднике о актуелној ситуацији у болници, која се огледа у нестабилном финансирању, онемогућеном свакодневном функционисању и лошим условима за рад, о недостатку и осипању кадра.

– Проблем болнице у Мељинама погађа не само Херцег Нови већ цијелу Боку и Црну Гору, због чега је заједнички интерес да он буде актуелизован и у центру пажње надлежних државних органа све док не буде ријешен на задовољство свих грађана и запослених – поручио је Вучинић.

Отовић је казао да састанак са комисијом представља још један корак локалне управе у обезбјеђивању подршке са свих државних адреса за очување болнице у Мељинама, као и за рјешавање других проблема лоших приватизација у Херцег Новом.
Он је информисао да болница неће бити затворена 31. јануара, као што је раније најављивано.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:09