Amer Smailović / - FOTO: BOšNJAčKA STRANKA
19/08/2024 u 15:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Smailović: Priča o etnofederalizaciji Crne Gore već viđena, ali i dalje veoma opasna podmetačina Bošnjacima

Priča o etnofederalizaciji Crne Gore već viđena ali i dalje veoma opasna podmetačina Bošnjacima u Crnoj Gori i njihovim političkim predstavnicima, poručio je šef kluba poslanika BS Amer Smailović.

- Apsolutno smo sigurni da je izašla iz iste kuhinje paraobavještajnih, bezbjednosnih i političkih struktura iz kojih je izašla i ona o pokušaju odcjepljenja Sandžaka koja je rezultirala akcijom kodnog naziva “Lim” u kojoj je početkom 1994. godine uhapšeno cijelo rukovodstvo Stranke demokratske akcije, a bošnjački narod politički obezglavljen i razbijen u, opet veoma slično ili isto, trenutku najvećeg političkog jedinstva i snage.

Pozivamo one koji ovo rade, a vjerujemo da među njima ima mnogo onih kojima je ovo drugi put, da odustanu od opasnog nauma i upozoravamo ih da ovoga puta neće ostati bez odgovora. Takođe, pozivamo nezavisne i zavisne intelektualce koji u ovome svjesno ili nesvjesno učestvuju da to ne rade ako su prijatelji Bošnjaka kao što se predstavljaju i pozivamo, na kraju, a najvažnije, onaj mali broj Bošnjaka koji se instrumentalizuje za ovu opasnu i nečasnu rabotu, da se dozovu pameti i ne rade protiv svoje i budućnosti svog naroda - kazao je Smailović.

On je istakao sa je jasna veza između optužbi za teritorijalno otcjepljenje djelova Crne Gore iz ‘94. i etnofederalizacije iz 2024. baš kao što je jasna veza između jake SDA koja je svojom političkom snagom stvarala mehanizme za izlazak Bošnjaka iz političke marginalizacije i BS koja sada svojom snagom uzima u ruke mehanizme da značajno učestvuje u kreiranju procesa na način koji će demarginalizovati Bošnjake.

- I konačno privredno osnažiti sredine u kojime Bošnjaci žive, a koje su, ne znamo da li etnofederalistički ili etnodiskriminatorski, zapostavljani uvijek kada Bošnjaci nisu bili u vlasti, bez obzira ko drugi jeste. Zato poručujemo svima, akcije “Lim 2” biti neće i nećete nas slomiti da biste vi politički jačali - zaključio je Smailović.

Ćorović: Etno-federalizaciјu nam podmeću protivnici Vlade

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:38