/ - FOTO: VLADA CRNE GORE SPAJIć- DAVOS
16/01/2024 u 18:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Crna Gora u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za članstvo u EU

On je kazao da je Vlada posvećena očuvanju političke stabilnosti, nastavku konstruktivnog i inkluzivnog dijaloga i implementaciji ključnih ekonomskih politika

Predsjednik Vlade Milojko Spajić učestvuje na 54. godišnjem zasijedanju Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu gdje je danas govorio na panelu pod nazivom  „The Business Case for EU Enlargement“.

Premijer je poručio da je Crna Gora u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

- Proces integracije je kohezioni faktor u našem društvu, a integraciju u Evropsku uniju posmatramo u kontekstu duboke ekonomske integracije koja će omogućiti transformaciju naše ekonomije i značajno poboljšati kvalitet života naših građana-  istakao je on.

On je kazao da je Vlada posvećena očuvanju političke stabilnosti, nastavku konstruktivnog i inkluzivnog dijaloga i implementaciji ključnih ekonomskih politika. Na toj liniji Plan rasta kao linija podrške Evropske unije od velikog je značaja za nastavak ukupnih reformi.

- Odlučni smo u namjeri da izgradimo odgovorne, nezavisne i transparentne institucije - istakao je on.

U osvrtu na ekonomske i finansijske prilike premijer je ocijenio da je Crna Gora u velikoj mjeri spremna za članstvo kao i da je Vlada odlučna da u najkraćem roku ispuni sve zahtjeve iz integracionog procesa kako bi Crna Gora postala prva sljedeća članica Evropske unije.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:57