/ - DJORDJE CMILJANIC/GOV.ME
29/04/2024 u 10:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić danas sa Šolcem u Berlinu

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastaće se danas u Berlinu sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcem.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade, Spajić će danas, osim sa Šolcem, razgovarati sa predstavnicima Istočnog odbora njemačke privrede, Njemačke trgovinske i industrijske komore i ostalim privrednicima.

Navodi se da će popodne Spajić učestvovati u debati koju će organizovati Njemačko udruženje za vanjsku politiku.

Spajić sa Šolcom u Berlinu 29. aprila

Spajić boravi u petodnevnoj posjeti Njemačkoj i do sada je razgovarao sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom, saveznim ministrom ekonomije Robertom Habekom, kao i predstavnicima Bundestaga, prenosi MINA.

U platformi za posjetu Spajića Njemačkoj navodi se da su sastanci sa njemačkim kolegama prilika da se izrazi zahvalnost na podršci koju ta država nedvosmisleno pruža razvojnom putu Crne Gore, kako u dijelu ostvarivanja vanjskopolitičkih ciljeva, tako i na planu ekonomskog i investicionog razvoja.

- Zvanična posjeta predstavlja i dobru priliku za predstavljanje rezultata koje je Crna Gora postigla u proteklom periodu, a koji proističu iz ispunjavanja obaveza iz evropske agende -piše u dokumentu.

Navodi se da je posjeta prilika da Spajić podsjeti da reformski procesi unutar Evropske unije moraju ići paralelno sa politikom proširenja i da je Crna Gora, kao najdalje odmakla država u procesu pregovora, spremna da iskorači na evropskom putu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 05:20