Krišto i Spajić / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE
17/01/2024 u 19:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić-Krišto: Regionalna saradnja važna za dalju evropsku integraciju

Crna Gora ima dobre odnose sa susjedima i želimo da u skorijoj perspektivi snažnije sarađujemo i kao članice evropske porodice naroda, poručio je premijer

Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju dobre bilateralne odnose, a u narednom periodu potrebno je raditi na povezivanju i unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture kako bi se stvorili uslovi za dinamičniju ekonomsku razmjenu, poruka je susreta premijera Spajića i predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto.

Premijer je upoznao sagovornicu sa aktivnostima Vlade na planu unutrašnjih reformi i kazao da je pored integracije u Evropsku uniju jačanje regionalne saradnje jedan od prioriteta vanjske politike.

- Crna Gora ima dobre odnose sa susjedima i želimo da u skorijoj perspektivi snažnije sarađujemo i kao članice evropske porodice naroda - poručio je premijer.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto čestitala je premijeru Spajiću formiranje vlade i izrazila uvjerenje da će njena skorija posjeta Crnoj Gori dati dodatni impuls bilateralnim odnosima kao i saradnji u okviru regionalnih incijativa.

Sagovornici su saglasni da je regionalna stabilnost i saradnja važna za nastavak evropske integracije te da je međusobna podrška ključna na tom putu, saopšteno iz Kabineta predsjednika vlade Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:28