Spajić sa predstavnicima MEDEF-a: / - FOTO: VLADA
06/02/2024 u 14:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić sa predstavnicima MEDEF-a: Mnogo prostora za saradnju sa francuskim kompanijama

Današnji razgovor sa čelnicima najuspješnijih francuskih kompanija, nastavak je jačanja veza između dvije zemlje, a zajednička je poruka da postoji mnogo prostora za saradnju, saopšteno je iz Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima MEDEF-a, tokom radne posjete Francuskoj. Premijer je tokom sastanka, kom su prisustvovali zvaničnici brojnih ministarstava i francuskih kompanija, iskazao intenciju 44. Vlade da transformiše i diversifikuje ekonomiju, zbog čega je potrebna saradnja sa najuspješnijim kompanijama, što članice MEDEF-a sigurno jesu, saopšteno je iz Vlade.

Razvoj bilateralnih odnosa između Crne Gore i Francuske biće baziran na četiri stuba definisana u krovnom strateškom dokumentu, o kom je premijer Spajić razgovarao juče sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, dodaje se.

image

Spajić sa predstavnicima MEDEF-a:

- FOTO: VLADA

- Zato je današnji razgovor sa čelnicima najuspješnijih francuskih kompanija, nastavak jačanja veza između dvije zemlje, a zajednička je poruka da postoji mnogo prostora za saradnju - ističe se u saopštenju.

Navode i da je bilo riječi o potrebi dodatne promocije crnogorskih investicionih, turističkih i drugih ekonomskih potencijala u Francuskoj, a u tom kontekstu upućen je poziv čelnicima kompanija i institucija da posjete Crnu Goru.

Takođe je razgovarano o konkretnim infrastrukturnim projektima, koji bi trebalo da omoguće znatno brži, ravnomjeran i održiv razvoj Crne Gore.

image

Spajić sa predstavnicima MEDEF-a:

- FOTO: VLADA

U fokusu razgovora bili su i turizam, hotelijerstvo, ekonomija, biznis, sajber bezbjednost, dodaje se.

- Konstatovano je da postoje brojne pogodnosti za strane investicije, a biznis ambijent u Crnoj Gori će se dodatno razvijati kroz pokrenute reforme - dodaju u saopštenju.

Istaknuto je i prisustvo više francuskih kompanija u uspješnim projektima u Crnoj Gori, a iz MEDEF-a je predložen nastavak razgovora kroz provezivanje sa Privrednom komorom Crne Gor i lokalnim kompanijama.

MEDEF je najveća i najznačajnija francuska biznis asocijacija koja okuplja 7100 kompanija i 85 poslovnih savjeta.

MEDEF aktivnosti sprovodi u preko 120 zemalja, a partneri su im između ostalih i Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj, kao i AFD i Proparco, zaključuje se u saopštenju.

Spajić: Jedna od najvećih francuskih kompanija biće partner, nastavljeni razgovori o izgradnji bolnice

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:38