Jovana Todorović, DNP / - DNP
12/06/2024 u 18:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Todorović: Prostačkom ophođenju prema ženama mora se stati na kraj

U ime DNP-a, portparolka ove partije Jovana Todorović, najoštrije osuđuje primitivistički napad nepoznatog građanina na bivšu ministarku prosvjete Vesnu Bratić.

- Kao pripadnica slabijeg pola, ističem da se prostačkom ophođenju prema ženama, poput javnog ataka na Vesnu Bratić, uz psovke i uvrede na granici fizičkog obračuna, jednom najzad mora stati na kraj. Posebno u vremenu kad naša država sve više napreduje na evropskom putu, na kojem nema mjesta mizoginiji i kabadahijskom ponašanju prema bilo kojoj ženi, majci, sestri i kćerki u Crnoj Gori - jasna je Todorović.

Posebno zabrinjava, kako naglašava, što je Bratić u svojoj izjavi za javnost istakla da je i ranije primjećivala izvjesne prijeteće signale, pa nadležni organi moraju konkretnije povesti računa o njenoj ličnoj bezbjednosti.

- Bratićeva je svakako u pravu i kad ističe da se ataci prema njoj javljaju i kao posljedica širenja govora mržnje na društvenim mrežama, čime se ne doprinosi stepenu tolerancije, niti uvažavanju svih žena u Crnoj Gori. Kao portparolka DNP-a, apelujem na sve nadležne organe, policiju i dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, da nemili slučaj procesuiraju, jer žene u Crnoj Gori u zabrinjavajućem broju primjera doživljavaju razne oblike prijetnji, od verbalnih do fizičkih nasrtaja - ističe Todorović.

Stoga podržava sve apele resornih institucija i odgovornih pojedinaca, koji su stali na stranu Vesne Bratić.

- Miran građanski život bez prijetnji i nasilja na ulici i bilo gdje, posebno prema ženama, predstavlja jednu od temeljnih perspektiva našeg društva u cjelini - poručuje Todorović.

Radnička partija: Za fizički nasrtaj i prijetnje Vesni Bratić da se nasilnik što prije privede pravosudnim oragnima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:43