/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
14/06/2022 u 19:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Твитер објава у жижи јавности: Ђукановић против пореза на луксуз богаташима

Његова изјава и објава на Твитеру доспјела је у жижу црногорске јавности, будући да је лидер ДПС-а 2015. године изјавио да је гориво за црногорске услове луксуз

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић поручио је данас да ургентно треба преиспитати рјешење о наплати акциза на гориво за јахте.

Његова изјава и објава на Твитеру доспјела је у жижу црногорске јавности, будући да је лидер ДПС-а 2015. године изјавио да је гориво за црногорске услове луксуз. 

- Увођење накнаде за гориво логичан је потез за попуњавање буџетских дефицита, јер се ради о роби која је за црногорске услове луксуз- изјавио је тада Ђукановић, који је те године био премијер Црне Горе. 

Влада Црне Горе је те године донијела одлуку увођењу таксе од седам центи по литру горива, како би тиме финансирали изградњу аутопута, а Ђукановић је казао да је Влада одлучила да дио дефицита у јавној потрошњи покрије додатним захватањем из акцизних роба, као што су нафтни деривати.

Сада, седам година касније, Ђукановић је изјавио да је током протеклих 15 година уложено много напора да Црну Гору позиционирамо као престижну дестинацију наутичког туризма.

- У изузетно јакој конкуренцији остварили смо одличне ефекте, како у унапређењу нашег туристичког имиџа, тако и на финансијском и економском плану. Зато, нипошто нијесу добродошла нова рјешења која су некозистентна са укупном политиком Владе на ову тему и која суштински угрожавају нашу компаративну предност. Од таквог потеза "биће већа дара, него мјера"- закључио је Ђукановић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 08:40