/ - FOTO: GP URA
19/06/2024 u 14:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

URA: Spajić kao Đukanović izbjegao odgovore na pitanja o kupovini akcija

IZ Građanskog pokreta URA (GP URA)navode da je "Milojko Spajić kao Milo Đukanović izbjegao odgovore na pitanja o kupovini akcija". Oni su ddoali da se od istine ne može pobjeći.

- Kada su 2013. na premijerskom satu u Skupštini Crne Gore poslanici pitali tadašnjeg premijera Mila Đukanovića kako je došao do kredita od milion eura u Pireus banci, kojim je kasnije kupio akcije Prve banke, odgovorio je sa: ‘Šta je to bitno?‘. Istu taktiku izabrao je jedanaest godina kasnije Milojko Spajić kada je, takođe, na premijerskom satu Dritan Abazović pitao: ‘Po kojoj cijeni je kupovao tokene Terra Lune sada već ozloglašenog kripto-prevaranta Do Kvona - navode iz URA-e.

Iz URE dodaju da je i jedno i drugo pitanje bilo je na mjestu i da ne otkrilo karakter tadašnje i sadašnje vlasti, kao i veze najvećih državnih funkcionera sa finansijskim prevarama preko kojih ostavaruju enormnu dobit.

Abazović: Imam relevantne informacije o "skaju", pozivam Odbor da me sasluša

- Kako se za Đukanovića kasnije ispostavilo da je koleteral dobio od kumova i tako podigao novac, Spajić se naivno nadao da će sa izbjegavanjem odgovora sakriti istinu. Ipak, platio je danak neiskustvu pošto je sva dokumentacija sačuvana i nalazi se na sigurnom - ističu iz pokreta URA.

Iz URE navode da su američke vlasti potvrdile da je Spajić bio među prvim ulagačima Do Kvona, ali i cijenu po kojoj je Spajić tada kupio tokene.

 - Ono što još nije objavljeno, a na što je Spajić, takođe, odbio da odgovori, jeste da li je imao firmu u Singapuru, i ako jeste, pod kojim nazivom, i da li je posjeduje ili je posjedovao nekretnine u Singapuru -  pitaju iz URE dodajući da očekuju da nakon raskrikavanja, slično Đukanoviću, ponovo izgovori neistinu.

Iz URE zaključuju da će insistiranje na otkrivanju istine za Spajića ovoga puta biti neprijatno, savjetujući dobronamjerno kolege iz Pokreta Evropa sad da ga ne pokušavaju obraniti.

- Spajić mora razumjeti da predstavlja Crnu Goru i da funkcija koju trenutno obavlja ne trpi prevarantske i spekulativne metode. Krenuo je strmoglav pad. Vidimo se na premijerskom satu - zaključili su iz Građanskog pokreta URA.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

25. jun 2024 12:49