FOTO: URA / - FOTO: URA
19/04/2024 u 09:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema penzionerima

Parlamentarna većina Milojka Spajića i Andrije Mandića odbila je juče da se na dnevnom redu sjednice Skupštine uvrste predlozi poslaničkog kluba GP URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, navode iz URA-e.

- Nova vlast nastavlja svoj diskriminatorski, ignorantski i nepravedni odnos prema korisnicima srazmjernih penzija kojih u Crnoj Gori ima preko 10 hiljada, od kojih većina prima penzije u iznosima od 60 do 200 eura, zbog čega ova grupa stanovništva spada među najugroženijima u Crnoj Gori, saopšteno je iz GP URA.

(VIDEO) Konatar: Povećati dječiji dodatak za 50 odsto od januara 2025. godine

Oni su podsjetili da je u decembru 2023. godine Skupština Crne Gore donijela Zaključak kojim je obavezala Spajićevu Vladu da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži povećanje i srazmjernih penzija.

- Međutim, Vlada je to odbila da učini, a sada Spajićevi i Mandićevi poslanici odbijaju da se o ovoj temi uopšte i raspravlja stavljajući građankama i građanima jasno do znanja da oni ne žele da se bave njihovim problemima, ističu u saopštenju.

(VIDEO) GP URA predao Skupštini izmjene Zakona o PIO: Traže povećanje srazmjernih penzija

Kako dodaju iz URA-e, od Spajićevih poslanika nije se moglo očekivati da glasaju da se u dnevni red uvrsti predlog o povećanju dječijih dodataka za 50 odsto.

- Očekivali smo makar od svih poslanika partija parlamentarne većine koji su izglasali donošenje aktuelnog zakonskog rješenja 2021. godine. Međutim, neke partije čini se sve više gube svoj karakter i takmiče se u tome ko će se bolje dodvoriti i prikloniti Spajiću i njegovim odlukama, pa koliko god one bile loše za Crnu Goru i njenu budućnost, zaključuju iz URA-e.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:18