Premijerski sat / - FOTO: GORDANA BOJANIć/PORTAL DAN
05/04/2024 u 15:32 h
Marija GogićMarija Gogić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Spajić Abazoviću: Moji ujaci žive van Crne Gore i ne bave se politikom

Premijer Milojko Spajić poručio je da se kadrovskom politikom i odlučivanjem u izvršnoj vlasti bave samo on i ministri u Vladi.

Spajić je to kazao na posebnoj sjednici Skupštine, odgovarajući na pitanje poslanika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića „kakva je uloga ujaka u kadrovskoj politici i odlučivanju u Vladi Crne Gore“. U odgovoru na pitanje Abazovića, Spajić je kazao da nema samo jednog, nego dva ujaka.

- Prezivaju se Lopušina, niti žive u Crnoj Gori, niti se bave politikom ili kadriranjem na bilo koji način, i ne bavi se niko osim mene lično i ministara u Vladi. Sve i da dobijam savjete od ujaka, rođaka, šta sa tim - rekao je Spajić.

On je naveo da se, prije svake važne odluke, savjetuje sa onima čije mišljenje cijeni, od kojih su neki od na pozicijama u vlasti, a neki nijesu.

-Moja je odgovornost da donosim najbolje odluke. Predsjednik Vlade, znate, ustvari ne znate i to nas je skupo koštalo, nema luksuz improvizacije- dodao je Spajić.

Prema njegovim riječima, u mandatu 44. Vlade napravljen je veliki iskorak po pitanju profesionalizacije javnih funkcija.On je istakao da na mnoge važne pozicije u državnoj upravi dolaze ljudi sa iskustvom i znanjem.

Spajić je rekao da pitanje Abazovića, koje je „na nivou jaslica“, pokazuje njegov nivo svijesti, odnosno nesvijesti o tome šta su krucijalna pitanja za građane Crne Gore.

- Kao i vjerovatno neku potisnutu traumu neostvarenih dječačkih snova, koje želite, koristeći se državno budžetom, da ostvarite- kazao je Spajić i dodao da Abazović, kao i mnogi drugi sa političke scene Crne Gore, nijesu imali ni dana radnog staža u realnom sektoru. Spajić je rekao da će ubuduće, kada dobije slična pitanja, dati da ih odgovori ChatGPT ili neka druga aplikacija vještačke inteligencije, "jer robotu nije potrebna ni emocionalna ni socijalna inteligencija za taj nivo pitanja".

- Sve su prilike da sa svojim novim koalicionim partnerom Nebojšom Medojevićem dijelite istu patološku dijagnozu opsesije mojim privatnim životom i familijom - naveo je Spajić.

On je kazao da je za vrijeme 42. Vlade „prema Medojevićevom predanju, bio oženjen ćerkom Zdravka Krivokapića i isključivo zbog toga bio ministar“.

- To je jednako tačno koliko i to da sam na ovom mjestu koristeći se ujakom. Svaka vam je istina takva. Ali sličan se sličnom raduje, pa neka vam je sa srećom u novim horizontima fantastićnih koalicija - naveo je Spajić.

Tok sjednice: 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:00