Фото: Портал Дан (Окупљени грађани, Подгорица) / - фото: Портал Дан
20/01/2022 u 18:09 h
Željka Bojanić, Ivona Drobnjak, Biljana Brašnjo, Dragan Stojanović,Vidomir Španjević,Željka Bojanić, Ivona Drobnjak, Biljana Brašnjo, Dragan Stojanović,Vidomir Španjević,
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО) Протест због иницијативе за смјену Влaде измјештен испред СНП-а: Дритан враћа Мила и тиранију на власт

И ноћас грађани широм Црне Горе протестом изражавају незадовољство повдом иницијативе за смјену Владе

Грађани Црне Горе у више градова и ноћас окупљањем изражавају незадовољство због иницијативе за мсјену Владе. Они су поручили да је смјена Владе издаја воље грађана.

Подгорица: Окупљених мање него синоћ

У Подговири је, у знак протеста због иницијативе за смјену Владе, окупио с евећи број грађана. Међу окупљенима у Подгоорици су и Данило Шарановић и Марко Милачић...

-Заједно бранимо изборну вољу грађана. Током кампање сви рекли да са ДПСоМ неће правити никакве пол комбинације а при томе и УРА. Јасно да је УРА била тројански коњ све вријеме. Сви вичу УА за УРУ. Сада када је формиран ТС спречава се да … Царовао је криминал за вријеме ДПС, дрога умјесто бесплатних уџбеника стизала чак и до основних школа. Сада и поред теске ситуације законодавне и извршне власти кренуле промјене набоље. Дритан све то руши враћајући Мила и његову тиранију на власт-казао је Слободан Булајић.

Додаје:" Позивам сав слободарски народ који је гласао против ДПС-а  да нам се придруже. Позивамо већину да се сложе коначно".

Окупљени повикују: "Узео со паре Дритане". Упутили су се ка СНП-у.

Никшић: Инцидент међу окупљенима 

Ноћас се по питању тога први "огласио" Никшић. У граду под Требјесом окупило се више стотина  грађана. Како јавља новинар Дана, у једном тренутку окупљени су почели међусобно да се свађају а када су новинари снимили један од њих је физички насрнуо на новинара РТЦГ Слободана Докнића. Мушкарац који је насрнуо на њега инисистирао је да се обрише снимак и покушао је да му одузме телефон.

Окупљени у Никшићу су развили велику торбојку. Новинар РТЦГ је напад пријавио полицији која је привела особу  која га је напала. 

Ту су и представници Општинских одбора Демократа као и предсједник СО Никшић Немања Вуковић (Демократе). 

Никшићани узвикуjу: "Узео си паре Дритане!". Грађани су застали испред зграде СО Никшић. Немања Вуковић предсједник Скупштине Општине Никшић је позвао грађане да се мирно разиђу. Ново окупљање су заказали за сјутра вече.

Беране: Кривокапићу ово је издаја 

И у Беранама окупљен је већи број грађана. Они су поручили премијеру Здравка Кривокапића да је мањинска влада издаја.

- Ја наисам задовољан Здравцком Кривокапићем јер није испунио наше идеологије као Српског народа. казао је један грађанин који је говорио испред окупљених.

Окупљени су узвикивали: Издаја! Поручили су Кривокапићу да се "пусти Ескобара и Абазовића и да буде премијер свог народа".

-Пустите врбовања и убјеђивања да гласате против свог народа. Молим Вас као члан СНП-а , повуците с еи дајте подршку свом народу који вас је довео да будете на мјестима гдје јесте-казао је члан СНП.

image

Фото: Скриншот

- Фото: Скриншот

У Беранама су најавили да ће се и сјутра вече окупити поводом истог разлога.

Протест на Жабљаку: Доста је било...

Стотинак грађана Жабљака окупило се вечерас у центру града, на кратко су блокирали  одвијање саобраћаја, а потом прошетали главном градском улицом. На тај начин исказали су свој протест због иницијативе за смјену Владе, коју су заједно са посланицима ДПС-а и осталих опозиционих странака, потписали посланици владајућих ГП УРА и ЦИВИС-а.

image

Видомир Шпањевић

- Видомир Шпањевић

-Након што смо се 30 августа ослободили ланаца и терора и дошли до слободе данас смо поново  на улицама да се опет боримо против истих криминалаца који опет примјењују  исти сценарио. Прво сукупли Драга Ђуровића  у Никшићу, затим Дарка Пајоивћа и Азру Јасавић, потом Стевана Џаковића у Будви. Сада опет купују и  ударају на оне који неће да буду поданици мафијашког режима. Зато поручујемо новом Дарку Пајовићу, и осталим купљеним душама , доста је било, доста је било политичке корупције, доста је Волија, стоп терору, стоп криминалу и политичкој корупцији, живјела слобода.-у име окупљених Жабљачана поручио је Бобан Глушчевић, који је најавио нова окупљања и наредних ноћи у исто вријеме.

Бијело Поље: На власт се враћа ДПС

Окупљени у Бијеом Пољу поручили су да су се скупили јер је у питању кршење Устава. Они су навели да нису били 30 година опозиција да би опет били опозиција.

Како су казали, ради се о томе да се на власт враћа ДПС.

image
- Фото: Скриншот РТЦГ

Подсјетимо, неколико стотина грађана окупило се синић испред зграде Владе у Подгорици због најава формирања мањинске владе, и иницијативе за изгласавање повјерења Влади коју је поднијела УРА и опозиција.

БАР: Окупљени грађани скандирали „УЗЕО СИ ПАРЕ ДРИТАНЕ”

Група грађана окупила се вечерас испред зграде Општине Бар због актуелне политичке ситуације у Црној Гори. Током протеста окупљени су прозивали потпредсједника Владе Дритана Абазовића  и скандирали „Узео си паре Дритане” и „Издаја”

- Окупили смо се да бранимо изборну вољу грађана, да оно што смо чекали три деценије и бранили годину дана покушамо да сачувамо. Осјећамо се превареним и зато смо вечерас на протесту. Позивамо грађане да се окупимо сјутра вече, на истом мјесту у исто вријеме како би показали незадовољство због ситуације на политичкој сцени Црне Горе- казао је испред групе грађана Милисав Јоксимовић.

Са групом грађана били су одборници Демократа Момчило Лековић, Милан Нешковић и Драгана Ђукановић. Клуб одборника Демократа  је најавио да ће и сјутра вече подржати протест грађана у Бару.

Није познато ко је организатор скупа на коме је вечерас било око стотину грађана.  Протест је протекао без инцидената. Грађани су најавили да ће се окупити и сјутра вече испред зграде Општине у 19 часова.

image

Окупљени грађани у Бару

- фото: Драган Стојановић
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 10:57