Oliver Varhelji / - FOTO: MREŽA X
27/02/2024 u 07:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Varhelji danas u Crnoj Gori

Tokom posljednje Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom, Varhelji je kazao da se nada da će se sa novim zamahom koji dolazi iz Podgorice ispuniti mnogi preduslovi kako bi Crna Gora zaista postala predvodnica pregovaračkog procesa

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji posjetiće danas Crnu Goru. Varhelji će sa crnogorskim zvaničnicima razgovarati o reformamama i Planu rasta za Zapadni Balkan.

Tokom posljednje Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom, Varhelji je kazao da se nada da će se sa novim zamahom koji dolazi iz Podgorice ispuniti mnogi preduslovi kako bi Crna Gora zaista postala predvodnica pregovaračkog procesa.

Naglasio je da je za postizanje tog cilja potrebno ispuniti privremena mjerila, koja iziskuju dodatne reforme, posebno u oblasti vladavine prava, uključujući slobodu medija i medijskog regulatora.

Tom prilikom je naglasio da je Plan rasta za Zapadni Balkan instrument kojim se stvaraju nove mogućnosti, ali i mehanizam za ubrzavanje integracija i prije pristupanja. To se prvenstveno odnosi na postepenu integraciju u Jedinstveno tržište, kao i obezbjeđivanje neophodnih finansijskih sredstava za ubrzanje reformske agende.

Varhelji će potom boraviti u Albaniji gdje će učestvovati na Konferenciji „Rast i konvergencija za Zapadni Balkan“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:32