Abazović / - FOTO: DAN
08/12/2022 u 14:07 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: DPS uvijek pred neku važnu odluku izmisli nešto da bi skrenuo pažnju

Vlada u kojoj bi bio DPS a to je na primjer koncentraciona vlada, to je znači prihvatljivo za sve - računajući i međunarodnu zajednicu, a vlada u kojoj nema DPS-a e to je rušenje ustavnog poretka i mora da se ide na izbore. Eto, samo tema za razmišljanje, naveo je on

Svaki put pred neku važnu odluku, a važna nam je sjednica 12. decembra, DPS izmisli nešto da bi skrenuo pažnju, naveo je premijer Dritan Abazović nakon otvaranja Fabrike čipsa u Tuzima, na pitanje da li su tačne informacije da Vlada u narednih 15 dana planira da donese odluku o ulasku u Otvoreni Balkan te da u tom smislu ima podršku Olivera Varheljia

Na pitanje šta misli o koncentracionoj vladi, Abazović je kazao da što god bude produkt dijaloga za njega je prihvatljivo.

- Samo nešto da kažem, nova vlada u kojoj bi bio DPS a to je na primjer koncentraciona vlada, to je znači prihvatljivo za sve - računajući i međunarodnu zajednicu, a vlada u kojioj nema DPS-a e to je rušenje ustavnog poretka i mora da se ide na izbore. Eto, samo tema za razmišljanje, naveo je Abazović.

Kako je dodao, smatra da ako se izabere Ustavni sud situacija je jednostavna jer svi akti mogu da se testiraju u toj instituciji. 

O napadu na Kneževića

Abazović je kazao da u vrijeme napada na Kneževića nije bio u zemlji, ali da ga je pozvao.

- Žao mi je, sve pozivam na veći stepen tolerancije. Po mom skromnom sudu niko u Crnoj Gori  ne treba da nosi oružje, to je i zabranjeno, a svi moramo da radimo da ukupnu društvenu klimu poboljšamo kako bi se svi osjetili bezbjednim, naveo je Abazović i pozvao institucije da sve riješe do kraja.

Istakao je da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori redovna.

- Samo ljudi koji žele da love u mutnom i da vrate stvari na staro priželjkuju bilo kakvu nestabilnost, istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:15