Nikola Janović / - FOTO: DPS
13/03/2024 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Janović: Vlada Crne Gore više ne postoji, iniciraćemo kontrolno saslušanje Šaranovića i Spajića

Poslanik DPS-a Nikola Janović kazao je da Vlada Crne Gore više ne postoji i jedini logični epilog nakon jučerašnjeg i sinoćnjeg dešavanja je da Vlada podnese ostavku.

On je na konferenciji za medije kazao da će DPS inicirati kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranović.

- Ono što smatramo da je jedini izlaz iz ove situacije da se vrati mandat građanima i da se pristupi organizaciji vanrednih parlamentarnih izbora, kazao je Janović.

Istakao je da su Vlada i njeni ključni ljudi sinoć Crnu Goru doveli u vanredno stanje.

- Naime, od ponoći do tri sata ujutro nismo imali čelnog čovjeka policije i na taj način urušen je ustavni poredak naše države.Vlada i članovi vlade šalju poruku građanima da je kršenje zakona poželjno, to je uvođenje u bezakonje i anarhiju i na taj način ovo sve više liči na jedan veliki cirkus, a ne na ozbiljnu državnu politiku, ocijenio je Janović na konferenciji organizovanoj povodom aktuelne situacije u bezbjednosnom sektoru u Crnoj Gori.

Kako je naveo, umjesto da su sinoć do tri sata ujutro raspravljali oko zaduženja, ekonomskih tema, hedžinga, pripreme ljetnje turističke sezone i svih onih pitanja koje su za građane Crne Gore od krucijalnog značaja, oni su se prepirali na Vladi čiji će partijski čovjek da bude na čelu Uprave policije.

- Više od mene govori još uvijek aktuelni ministar unutrašnjih poslova koji podnosi krivičnu prijavu protiv predsjednika Vlade Milojka Spajića i članova Vlade za zloporabu službenog položaja, a i dalje sjedi u toj Vladi, naveo je Janović.

Kako je zaključio, jedini izlaz iz ove situacije, "iz ovog cirkusa u koji nas je dovela parlamentarna većina i Vlada Crne Gore",  je organizacija vanrednih parlamentarnih izbora.

Obrazloženje Vlade: Radović dao ključni doprinos da izbjegnemo sivu listu Manival-a

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:37