/ - KABINET PREDSJEDNIKA CRNE GORE
17/10/2023 u 12:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Milatović: Nije dobro što u vladi neće biti BS, ne bih volio da je Picula zloupotrijebljen

Milatović smatra da je dobra stvar što ćemo dobiti vladu, koja će imati podršku značajnog broja poslanika

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je dobro što smo dobili "obrise kako bi Vlada trebala da izgleda, ali da nije dobro što u njoj neće biti predstavnika Bošnjačke stranke.

- Ja sam govorio da je Crnoj Gori potrebna inkluzivna i stabilna vlada. Nije dobro što će Vlada biti manjinska, jer nakon izbora 2020. treći put imamo manjinsku Vlada, to pokazuje da nijesmo dovoljno demokratski zreli da napravimo vladu koja će imati većinsku podršku u parlamentu - rekao je on. 

Milatović smatra da je dobra stvar što ćemo dobiti vladu, koja će imati podršku značajnog broja poslanika. 

- To je ona vlada, koja bi mogla sa podrškom u parlamentu da naprvi krupak korak u imenovanju u pravosuđu. To je neophodno za značajniji korak na EU. Ima dobrih, ima manje dobrih stvari, ali dobro da će Crna Gora konačno nakon izbora koji su bili prije četiri mjeseca, dobiti vladu - rekao je Milatović.

Komentarišući zahtjeve poslanika EP Tonina Picule koji je kazao da bi bilo dobro odložiti popis, Milatović je kazao da "ne bi želio da je Picula zlupotrebijeljen od lokalnih političara da bude njihov mikrofon"

-Imamo jasne stavove Eurostata, koji je prije par dana rekao da smatra da je MONSTAT spreman da sprovede popis na ispravan i zakonski način. Ne bih volio da se ova tema politizuje, Crna Gora je dovoljno demokratski zrela da sporvede popis i treba da se stavi fokus na druge rezultate popisa, istakao je Milatović, dodajući da je poziv na bojkot popisa, poziv na protivzakonito djelovanje.  

Milatović napominje da ne bi volio da se tema popisa politizuje.

- Mislim da je Crna Gora demokratski zrela da sprovede popis. Da se stavi fokus na neke druge rezultate tog popisa, a to je koliko ljudi živi u Crnoj Gori, kakve su demografske karakteristike našeg stanovništva, informacije koje su nam potrebne da bi u narednom periodu znali da donosimo neke puno kvakitetnije politike za život naših građana. Poziv na bojkot popisa je poziv na protivzakonito djelovanje - zaključio je on.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:26