/ ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ - СА СЈЕДНИЦЕ
03/03/2022 u 17:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Влада: Подстицај остваривању ефикаснијих резултата тимова

Главна преговарачица Црне Горе са ЕУ, Зорка Кордић, навела је да је ријеч о значајном искораку у вези са задржавањем и подстицањем кадра који директно учествује у реализацији свих обавеза ЕУ агенде

Влада је опредијелила 867 хиљада еура за финансирање функционисања преговарачке структуре у овој години, чиме се први пут обезбјеђује финансијски подстицај за рад у радним групама за преговоре са Европском унијом (ЕУ), саопштено је из Генералног секретаријата владе.

Из Генералног секретаријата казали су да је Влада на данашњој сједници усвојила информацију о моделу обезбјеђивања новца за потребе ефикснијег функционисања тимова за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе ЕУ.

- На тај начин, први пут се обезбјеђује финансијски подстицај за рад у радним групама за преговоре са ЕУ, кроз опредијељених 867 хиљада еура за финансирање функционисања преговарачке структуре у овој години - каже се у саопштењу.

Наводи се да је Влада усвојила информацију коју је поднијела Канцеларија за европске интеграције, којом се афирмише успостављање подстицајног амбијента за остваривање што ефикаснијих резултата унутар тимова који непосредно раде на испуњавању свих обавеза из преговарачког процеса.

Како су објаснили из Генералног секретаријата Владе, информацијом су дефинисани модалитети обезбјеђивања новца за потребе функционисања тимова за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе ЕУ.

Главна преговарачица Црне Горе са ЕУ, Зорка Кордић, навела је да је ријеч о значајном искораку у вези са задржавањем и подстицањем кадра који директно учествује у реализацији свих обавеза ЕУ агенде.

- Први пут од отварања преговора са ЕУ, имамо приступ да се позитивно стимулише рад и проактивност свих чланова радних група за преговоре, укључујући и представнике цивилног сектора - рекла је Кордић.

Она је навела да се тим приступом, први пут од отварања преговора са ЕУ, охрабрује и награђује труд и напори оних који извршавају задатке неопходне за испуњавање завршних и привремених мјерила.

Кордић је истакла да је Министарство финансија и социјалног старања подржало иницијативу Канцеларије за европске интеграције којом је, током конципирања буџета за ову годину, свим ресорима послат предлог да планирају средства за подршку радним тимовима задуженим за преговарачка поглавља у њиховој надлежности.

- Опредијељеност Владе да финансијски стимулише све чланове преговарачке структуре представља кључни искорак у приступу према оним представницима институција и организација које годинама предано раде на свим обавезама које проистичу из европске агенде Црне Горе - рекла је Кордић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 04:42