Јован Вучуровић / - Јован Вучуровић
28/10/2021 u 19:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Нико од званичника ЕУ није рекао да је против уласка ДФ у Владу

Према његовим ријечима, нити је ДФ-у споран пут Црне Горе ка ЕУ, нити се ЕУ противи уласку ДФ у владу, већ управо из ЕУ потенцирају поштовање воље грађана

Не видимо да је било ко од европских званичника саопштио да ДФ не треба да уђе у владу, али се тај утисак постиже појединим нетачним и намјештеним насловима у којима се изврће и фалсификује оно што је заиста речено, поручио је посланик Демократског фронта Јован Вучуровић.

Он је овог пута и цитирао изјаве.

 - Директор за Западни Балкан у Европској Служби за спољне послове (ЕЕАС), Марко Маковец каже: "Ако ДФ буде позван у Владу, мора бити јасно да ће подржати геостратешку оријентацију која подразумијева европски пут." Портпаролка Европске комисије Ана Писонеро:  ,,Демократија подразумијева да је на народу (Црне Горе) да одлучи коме ће дати своје повјерење". Предсједница Европске комисије Урсула Фон дер Лајден на питање о уласку ДФ у владу: ,,Одговор је једноставан када је ријеч о интерним стварима - грађани Црне Горе одлучују коме да дају повјерење" - навео је Вучуровић.

Према његовим ријечима, нити је ДФ-у споран пут Црне Горе ка ЕУ, нити се ЕУ противи уласку ДФ у владу, већ управо из ЕУ потенцирају поштовање воље грађана.

 - А грађани су се изјаснили 30. августа и своје повјерење у највећем проценту дали Демократском фронту и коалицији За будућност ЦГ.  Зато падају у воду спиновања и ,,слободна тумачења" тих изјава од стране појединих антисрпских кругова, које чине медијски тајкуни и њихове НВО и плаћеници - аналитичари. Само се они и ДПС боје уласка ДФ у владу, јер је јасно да би се тада покренуле бројне демократске и економске реформе у друштву, а нарочито оне у области владавине права, од чега могу само да се прибојавају криминалци и они што су се обогатили пљачком грађана ЦГ - тврди Вучуровић.

Како је истакао, шовинизам и антисрпство су појаве неспојиве са европским вриједностима, а додаје да су постале у Црној Гори симбол дјеловања баш оних којима су уста пуна приче о ЕУ, што јасно говори да се ради или о политичким преварантима или о онима који се гребу за грантове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 13:52