Ivan Vujović / - SDP
24/02/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vujović: Podrška herojskoj borbi ukrajinskog naroda

Čast nam je da je SDP, odmah nakon početka invazije, u crnogorskom parlamentu predložio usvajanje Rezolucije o osudi ruske agresije, kazao je on

Na dvogodišnjicu ruske agresije na Ukrajinu SDP još jednom iskazuje svoju punu podršku herojskoj borbi ukrajinskog naroda, koja nije samo borba za slobodu Ukrajine već i za slobodu svake suverene zemlje koja se može naći na udaru agresorskih i osvajačkih politika, saopštio je predsjednik SDP-a Ivan Vujović.

- Podsjećamo, i čast nam je da je SDP, odmah nakon početka invazije, u crnogorskom parlamentu predložio usvajanje Rezolucije o osudi ruske agresije, čime smo kao najviši zakonodavni i predstavnički dom promptno iskazali svoj odnos prema agresiji. Ta rezolucija je bila ugaoni kamen kojom se, i pored nekih pokušaja opstrukcija, utemeljila ispravna vanjska politika Crne Gore prema ovom, nažalost i dalje gorućem i aktuelnom, globalnom pitanju - rekao je Vujović.

Naglašava da je odnos prema besprizornoj agresiji Rusije na Ukrajinu bio i jeste najbolji pokazatelj, ne samo političkog, već prije svega civilizacijskog karaktera svih aktera na javnoj sceni.

- Oni koji su glasali protiv Rezolucije o ruskoj agresiji i koji su je nazivali „bezvrijedniom pamfletom“ su, na sramotu svih demokratskih i evropskih aktera, danas na čelu crnogorske Skupštine koja je tu Rezoluciju usvojila. Teško da može biti većeg paradoksa koji je samo jedna u nizu devijacija koja oslikava današnju političku scenu, odnosno parlamentarnu većinu, čiji je suštinski lider glavni moskovski igrač i nosilac Vulinove sablje Andirja Mandić - zaključio je Vujović.

Dvije godine od početka ruske invazije na Ukrajinu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:56