Aleksandra Vuković Kuč / - DPS
19/06/2024 u 12:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vuković Kuč: Mandić da se izvini za fašizam svog partijskog druga Marka Kovačevića

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč na sjednici Skupštine pozvala je predsjednika Skupštine Andriju Mandića da se izvini za "fašizam svog partijskog druga" predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

- Zahtijevamo da se predsjednik NSD-a i predsjednik Skupštine izjasni o stavu najtalentovanijeg političara svoje partije, kako je nazvao Marka Kovačevića, "o tome što je rekao da će Crnogorce, kao i Nebraću, razgoniti ko Turke na buljuke, ne znamo da li bajonetima ili sabljama", kazala je Vuković Kuč.

Mandić treba da se izvini za fašizam svoga partijskog druga, nedvosmisleno i bez kalkulacije, i da mene ne opominje zbog težine izgovorene riječi, jer ne postoji druga koja bi bila ekvivalent onome što je izjavio Marko Kovačević, istakla je ona.

- Nemojte da mislite da sam srećna zbog toga što je moj sugrađanin i predsjednik mog grada to izjavio. Očekujemo da se na licu mjesta, u prisustvu govornika mržnje, izjasne oni koji su dali partijska saopštenja, a koji u Nikšiću podržavaju vlast Marka Kovačevića, a to su Demokrate i URA, uz molbu da se ne izjašnjavaju o 30-godišnjoj vladavini totalitarnog režima, nego onome koje ga podržavaju i održavaju na vlasti, hoće li ga smijeniti sa mjesta predsjednika Opštine Nikšić - navela je ona.

Dodaje da ovo nije prvi Kovačevićev gest, "ovo je njegova politika, a ako će i dalje biti na čelu grada uz podršku Demokratske Crne Gore Alekseje Bečića i URE Dritana Abazovića moramo zaključiti da su isti."

Vuković Kuč poručuje i da su " kukavice koje se kriju iza krila Marka Kovačevića, koja izgovara ono što oni misle."

Kovačević: Nadam se da će nadležni organi postupiti ispravno, nisam nikoga vrijeđao

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 17:31