/ IVAN PETROVIC-IPE
25/03/2022 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуксановић Станковић писала Булајићу: Закажите сједницу и преузмите одговорност

Очекујем да нећете наставити са блокирањем Скупштине и да ћете на себе преузети одговорност за све посљедице које такво понашање са собом повлаче, казала је она

Посланица СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић упутила је иницијативу потпредсједнику Скупштине Страхињи Булајићу за заказивање сједнице на којој би се расправљало о измјенама и допунама закона о акцизама.

- Обраћам Вам се иницијативом за заказивање сједнице Скупштине Црне Горе. Посђећам да је Одбор за економију, финансије и буџет на 27. сједници одржаној 18.03. донио закључак којим Вас позива да до краја марта закажете сједницу Скупштине на којој би се расправљало о измјенама и допунама закона о акцизама које је поднијела Социјалдемократска партија, касније и Влада Црне Горе- наводи се у иницијативи.

Додала је да низ закона који су у скупштинској процедури не могу бити разматрани, због чињенице да Скупштина не остварује своју уставну функцију, услед чега трпе грђани.

- Пред Скупштином стоји и обавеза, да у безбједносно веома деликатном тренутку, не дозволи да одлазећа Влада, супротно вољи грађана и чврстом проевропском и проНАТО опређељењу, супротставља Црну Гору нашим ЕУ и НАТО партнерима и преко 140 земаља чланица Уједињених нација. Црна Гора мора, јер већина грађана то жели, своју вањску и безбједносну политику по питању агресије Руске федерације на Украјину ускладити са нашим ЕУ и НАТО партнерима- додала је Вуксановић Станковић.

Она је позвала Булајића да учини све како би Скупштина функционисала у складу са Уставом и основним демократским постулатима.

- Сваки други приступ водио би даљем усложњавању  и заоштравању  односа међу политичким актерима и институцијама и носио огромне опасности за политичку, економску, па и безбједносну ситуцију у држави. За позитивне промјене и реформе у друштву потребно је да све институције раде у складу са Уставом и законом, да буду демократске и функционалне. То посебно важи за Скупштину Црне Горе. Очекујем да ћете цијенити доброномјерност ове иницијативе и да нећете наставити са блокирањем Скупштине Црне Горе и на себе преузети одговорност за све посљедице које такво понашање са собом повлаче- закључила је Вуксановић Станковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:36