/ - DPS KOLAŠIN
25/01/2024 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zajedno gradimo Kolašin: Demokrate crpe lokalni budžet i dodjeljuju poslove svojim partijskim simpatizerima

Od dobijenog novca Martinović je prionuo na adaptaciju čijeg drugo nego svog kabineta, iako su ostale kancelarije u zgradi lokalne uprave, koja godinama kuburi sa prokišnjavanjem, bile u mnogo gorem stanju, kazali su iz Pokreta

Iz Pokreta Zajedno gradimo Kolašin saopštili su da Demokrate crpe lokalni budžet i da dodjeljuju poslove svojim partijskim aktivistima, članovima i simpatizerima.

- Da je bivši predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović pored spoljašnjeg izgleda Spomen doma, za koji je tokom svog mandata potrošio preko 300.000 eura uz ugovorenih dodatnih 400.000 eura, brinuo i o unutrašnjosti istog "dokazuje najnovija dokumentacija koju je njegov nasljednik dostavio na zahtjev odborničkog kluba Pokreta Zajedno gradimo Kolašin" - saopštili su iz Pokreta.

Naime, kako navode, bivši predsjednik a sadašnji ministar je nepuna dva mjeseca nakon stupanja na dužnost, u februaru 2023. godine uputio dopis, jednom od kolašinskih investitora, tražeći donaciju od 15.000 eura u svrhu sanacije unutrašnjosti Spomen doma sa akcentom na kancelarijski prostor lokalne uprave.

Nekoliko dana kasnije, kako pojašnjavaju, između lokalne uprave i investitora je zaključen Ugovor o donaciji za radove na adaptaciji (jedne) kancelarije u zgradi Spomen doma na iznos od 12.500,00 eura. bez PDV-a.

- Od dobijenog novca bivši predsjednik Martinović je prionuo na adaptaciju čijeg drugo nego svog kabineta, iako su ostale kancelarije u zgradi lokalne uprave, koja godinama kuburi sa prokišnjavanjem, vlagom i buđi, bile u mnogo gorem stanju i zahtijevale hitniju intervenciju - dodali su u saopštenju.

Dalje navode:

"Kako se investitor obavezao da izvrši direktnu uplatu donacije izvođaču radova nije bilo potrebe raspisivati javni tender, te tako da posao u direktnoj pogodbi dobija firma Koncept K DOO iz Podgorice čiji je izvršni direktor Dženan Kolić, bivši poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, bivši član Savjeta Agencije za vazduhoplovstvo i sadašnji partijski drug ministra Martinovića."

- Iako je novac iz donacije mogao biti iskorišćen na pametniji način, bivši predsjednik je odlučio da u zgradi Spomen doma, koja je zrela za temeljnu višemilionsku rekonstrukciju, uredi samo svoj kabinet odmah po stupanju na dužnost i da izvođenje tih radova dodijeli kome drugom do svom partijskom drugu i kolegi iz Demokrata - kazali su.

Kako navode, ovo je samo nastavak prakse lokalnog odbora Demokrata da crpi lokalni budžet i dodjeljuje poslove svojim partijskim aktivistima, članovima i simpatizerima, počevši od posla na održavanju lokalnih puteva, čišćenju parkinga na Ski-centru 1600, nezakonitog povećanja zarade direktorima, do adaptacije kancelarije predsjednika i „mazanja“ Spomen doma bez konzervatorskog projekta.

- Ovakvo ponašanje je dokaz da su prethodne, navodno, loše prakse protiv kojih su se Demokrate borile ne samo nastavljene, već za njihovog mandata podignute na jedan viši nivo bezobzirnosti, bahatog i nezakonitog ponašanja koje šteti kako zaposlenima lokalne uprave tako i građanima Kolašina - zaključili su u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:43