Živković sa Kunom / - DPS
03/07/2023 u 19:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Živković: DPS posvećen daljoj afirmaciji građanskog koncepta Crne Gore

On je pozdravio saradnju DPS-a sa Komunističkom partijom Kine koja je, kako je naveo, dala značajan doprinos unapređenju prijateljskih odnosa dvije države

Demokratska partija socijalista (DPS), ostaje snažno posvećena daljoj afirmaciji građanskog koncepta Crne Gore i evropskog puta države, poručio je vršilac dužnosti predsjednika te stranke Danijel Živković.

On se, kako je saopšteno iz DPS-a, danas sastao sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Fan Kunom.

Navodi se da su Živković i Fan razgovarali o aktuelnim aspektima društveno-političkog života u Crnoj Gori, posebno nakon parlamentarnih izbora.

- Živković je ocijenio da DPS ostaje snažno posvećena daljoj afirmaciji građanskog koncepta Crne Gore i njenog evropskog puta, na kojem je do danas imala izuzetnu podršku Kine, paralelno sa razvojem bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju.

Živković je pozdravio saradnju DPS-a sa Komunističkom partijom Kine koja je, kako je naveo, dala značajan doprinos unapređenju prijateljskih odnosa dvije države.

Na sastanku je zaključeno da je period od obnove nezavisnosti Crne Gore 2006. godine potvrdio da su, bez obzira na velike razlike u pogledu veličine, i na geografsku udaljenost, Kina i Crna Gora uspjele da prepoznaju i definišu polja za saradnju ne remeteći svoje interese i dugoročne razvojne i strateške ciljeve.

Fan je ukazao da je posebno značajno kontinuirano preispitivanje novih šansi za realizaciju održivih projekata kroz različite oblike saradnje.

On je poručio da je spreman da tokom diplomatske misije radi na unapređenju odnosa dvije države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 00:07