Živković sa Lajčakom / - DPS
04/10/2024 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Živković: Parlamentarna većina udaljava Crnu Goru od evropskog puta

Parlamentarna većina svojim djelovanjem izaziva političku nestabilnost i udaljava Crnu Goru od evropskog kursa i evropskog sistema vrijednosti, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

On se sastao sa specijalnim izaslanikom Evropske unij (EU) za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom koji boravi u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz DPS-a, tokom sastanka je ocijenjeno da Crna Gora treba da ostane fokusirana na evropsku agendu, kako bi iskoristila trenutni zamah proširenja i u skoroj budućnosti ostvarila članstvo u EU.

- Proces EU integracija nije samo štrikiranje obaveza, već je potrebna prije svega politička stabilnost, koja se ne može prepoznati unutar parlamentarne većine - rekao je Živković.

Osvrćući se na proces lokalnih izbora koji su održani, Živković je ocijenio da je DPS osvojila najviše glasova i time pokazala da ima kapaciteta da očuva stabilnu podršku.

To, kako je naveo, potvrđuje činjenicu da su građani prepoznali mukotrpnu borbu za zaštitu državnih interesa Crne Gore i očuvanje i izgradnju demokratskih vrijednosti u društvu.

Živković je istakao da očekuje da će rezultati izbora imati dugotrajan uticaj na politički pravac ne samo Podgorice, već i cijele Crne Gore.

Rajnke: Crna Gora da se fokusira na reforme i zatvaranje poglavlja

Lajčak je, kako je saopšteno, pozdravio konstruktivnu opozicionu ulogu DPS-a u procesu evropskih integracija, posebno prilikom dobijanja Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), i dodao da EU želi da Crna Gora nastavi da bude uspješna priča.

- Crna Gora ima jedinstvenu priliku da brzo napreduje u pregovaračkom procesu i pozivam sve političke aktere da se ujedine oko tog cilja - kazao je Lajčak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 18:55