Živković i Vuković sa Rotom / - FOTO: DPS
30/05/2024 u 09:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Živković sa Rotom: Parlamentarna većina ne može uvesti CG u Evropsku uniju

Predsjednik DPS-a Danijel Živković saopštio je da u strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju na antievropskoj platformi, te da aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u Evrpsku uniju

Živković je to kazao na sastanku  sa predsjednikom Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihaelom Rotom kom je prisustvovao i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.

Danijel Živković je, zahvaljujući kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija, istakao da DPS ostaje na liniji politika koje štite savremene tekovine crnogorskog društva, a koje se temelji na evropskom sistemu vrijednosti i koje su u funkciji daljeg napretka Crne Gore ka članstvu u EU.

“U tom pravcu, upoznao je sa aktivnostima DPS, u okviru toga i sa sprovedenim neposrednim unutarpartijskim izborima, i dodao da će dalji angažman DPS biti usmjeren na politike koje imaju za cilj dalji ekonomski, demokratski i društveni razvoj Crne Gore, ali i odbranu njenog građanskog bića i evropskog puta”, kazao je Živković.

On je, osvrnuvši se na unutrašnje procese na političkoj sceni Crne Gore, ocjenio da u strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju na antievropskoj platformi, te da aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u EU.

Živković: Najveći izazov članstvu CG u EU je prisustvo antievropskih politika u strukturama vlasti

Potpredsjednik DPS-a i predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković je, osvrnuvši se na regionalni i geopolitički kontekst koji karakterišu, kako je rekao, retrogradne nacionalističke politike, istakao da Crna Gora ima istorijsku šansu da postane prva sljedeća članica EU ukoliko uspješno savlada buduće izazove.

- U tom kontekstu je zahvalio Njemačkoj na odnosu koji ima prema Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori - navodi se u saopštenju

Predsjednik Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihael Rot je razmjenio stavove o poziciji ljevičarskih partija u Evropi i regionu, i pozdravio politike DPS-a koje su opredjeljene evropskom sistemu vrijednosti, “što potvrđuje odnos prema članstvu u NATO i zalaganje za usklađenost sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 09:18