Skupstina CG 28 saziv, prva sjednica 28 saziva skupstine cg / SKUPSTINA CG 28 SAZIV, PRVA SJEDNICA 28 SAZIVA SKUPSTINE CG - IVAN PETROVIC-IPE
27/07/2023 u 17:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković: Većina za formiranje vlade i dalje ne postoji

Skratimo vrijeme propadanja naše države i pokažimo svi zajedno, bez obzira na političke razlike, odgovornost prema državnim interesima ali i hrabrost i liderstvo za pravljenje šireg društvenog i političkog dogovora - poručio je on

Danas je konstituisan novi saziv Skupštine Crne Gore bez izbora predsjednika parlamenta što je još jedan pokazatelj da i dalje ne postoji većina za formiranje Vlade kao ni za davanje mandata za sastavljanje iste uprkos činjenici što je od izbora prošlo 45 dana. ocijenio je v.d. predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković.

- Ukazivali smo u predizbornoj kampanji da bez koalicije „Zajedno!“ nema stabilnosti u Crnoj Gori te da se bez naše participacije neće moći formirati stabilna i reformska Vlada. Sve što se dešava od 11. juna do danas jasno potvrđuje takav stav.Nadamo se da će politički akteri shvatiti važnost trenutka za Crnu Goru i odbraniti se od medijskih i političkih pritisaka sa strane i da će biti spremni za dogovor koji bi značio formiranje evropske Vlade koja će imati podršku kvalifikovane većine u Skupštini Crne Gore koja bi imala cilj da dovrši imenovanja u pravosuđu, unaprijedi izborno zakonodavstvo i ispuni obaveze iz pregovora sa EU kako bi u naredne četiri godine postali punopravna članica Evropske unije - naveo je Živković.

On je dodao da će se to prije  ili kasnije, neminovno desiti, i to je jedino rješenje za politički rebus nestabilnosti koji traje još od 30. avgusta.

- Skratimo vrijeme propadanja naše države i pokažimo svi zajedno, bez obzira na političke razlike, odgovornost prema državnim interesima ali i hrabrost i liderstvo za pravljenje šireg društvenog i političkog dogovora - poručio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:01