Зоговић / Фото: Лазар Ружић
02/12/2021 u 20:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоговић тврди: Лаж је да је ДФ против повећања минималне зараде

Тренутни премијер има експлицитну подршку само једног посланика, тврди посланик ДФ-а

Посланик Демократског фронта (ДФ) Милун Зоговић у емисији "У жижи" са Перицом Ђаковићем на ТВ Адриа саопштио је да је несхватљиво како премијер може остати на челу Владе ако има подршку само једног посланика.

- Тренутни премијер Здравко Кривокапић има експлицитну подршку само једног посланика. Једини прихватљив и џентлменски излаз био би да премијер поднесе оставку - рекао је Зоговић. 

Kоментаришући иницијативу опозиције за смјену Владе, Зоговић истиче да ДПС да је хтио да смјењује владу Kривокапића имао је прилику када је он упркос вољи главног конституента парламентарне већине, изашао пред скупштином са предлогом за смјену министра Владимира Лепосавића.

- ДПС је дошла на сједницу и подржала Kривокапићев предлог - казао је Зоговић.

Према његовим ријечима о тренутној снази ДПС-а најбоље говори чињеница да су се сакрили иза предлога СДП и да нису имали храбрости да сами иницирају пад Владе, а сам предлог СДП сматра као ”мину” парламентарној већини како не би дошло до договора.

- Неискрена је жеља опозиције за смјеном ове Владе. На ходнику парламента ДПС посланици отворено говоре да им се ништа није могло боље десити него да их смијенимо на овакав начин - рекао је Зоговић.

Он је изјавио да ниједан релевантан политички субјект не доводи у питање европски пут Црне Горе и чланство у ЕУ, те да он ”није планирао да прави савез са Украјином, Русијом и Бјелорусијом”.

- Често се намеће прича да међународни партнери не желе ДФ у влади. Тачно је да смо имали поруку Габријела Ескобара да ДФ тренутно није партнер, али сам сигуран да је његово мишљење формирано утицајем плаћених лобиста Мила Ђукановића који раде све да се спријечи демонтажа старог режима- рекао је Зоговић.  

Зоговић је као лаж означио најаве да ће ДФ бити против повећања минималне зараде и плата грађанима Црне Горе.

- Надам се да ће нова влада изгласати буџет за 2022. годину- закљључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:13