05/05/2021 u 13:13 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уништен билборд са ликом Катића у ХН, написано "Србе на врбе"

Посебно горак утисак оставља чињеница да су шовинистичке поруке освануле у мјесту гдје је прије неколико дана активиста ДПС-а у закључао волонтере Демократа

Јутрос је у Херцег Новом уништен билборд коалиције “Ни лијево ни десно. Правац Нови!” са ликом градоначелника Стевана Катића, саопштено је из  коалиције Ни лијево ни десно, правац Нови.

-Да све буде гнусније, потрудио се уништитељ написавши фашистичку поруку “Србе на врбе”.Посебно горак утисак оставља чињеница да су шовинистичке поруке освануле у мјесту гдје је прије неколико дана активиста ДПС-а у закључао волонтере Демократа који су реализовали кампању од врата до врата и психички и физички их малтретирао, о чему се води поступак, а о чему нисмо жељели да обавјештавамо ширу јавност, управо да не подижемо тензије у друштву уморном од ненормалности-наводе у саопштењу.

Уништавање билборда са ликом Стевана Катића, додају, дјело је истих оних који годинама кују планове за обрачун са Демократама- Рукопис је јасан, а намјера вишеструко освједочена:  Шовинистичке и расистичке поруке својствене су само најрадикалнијим национал-шовинистичким структурама попут ДПС-а.

-Сваког нормалног човјека мора дубоко забринути степен мржње и потпуни морални суноврат који уски круг људи блиских бившој власти упорно покушава наметнути овом друштву. И овдје управо главна штета није оштећени билборд, већ изливена мржња и жеља да дође до сукоба између суграђана. Управо по томе видимо да су експерти за рушење билборда, упада у туђе посједе, пребијање градјана, паљење аутобомила након Никшића, по налогу Петра Ивановића и Брана Мицуновића стигли у Херцег Нови. Међутим, сигурни смо да ће Новљанке и Новљани, као житељи града културе и медитеранске традиције, све овакве науме знати да осуде и ваљано казне на изборима-додају они. 

Подсјећају да се против Демократа слична кампања водила и 2017. године, на челу са тадашњим полицијским службеником Новаком Лековићем, који је због уништавања њихових билборда, као и промоције и дијељења погрдних плаката био награђен мјестом начелника комуналне полиције Тиват.

-Позивамо надлежне државне органе да хитно открију реализаторе фашистичког оргијања по Херцег Новом. Налогодавце смо им већ открили-заклјучују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 14:16