Ђукановић са Пахором / Кабинет предсједника
06/05/2021 u 09:05 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић са предсједником Словеније: Убијеђен сам да ће наша сарадња дбити нови замах

Булатерални односи веома узорни, поручује црногорски предсједник

Убијеђен сам да ће сарадња између Црне Горе и Словеније добити нови замах и да ћемо свједочити употпуњеној сарадњи на екомомском и на државном плану, казао је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић на састанку са предсједником Словеније Борутом Пахором.

Ђукановић је казао да су билатерални односи са Словенијом веома узорни.

– Треба казати да не само да нема отворених питања него можемо да говоримо не само о једном врло квалитетном политичком дијалогу, него о једној свестраној, врло разуђеној сарадњи у свим областима укључујући и економску област. Словенија је јако дуго била водећи инвеститор у Црној Гори и данас је врло значајан инвеститор имајући у виду оно што су перспективе економског развоја Црне Горе, перспектива даљег новог инвестиционог циклуса када за њега дође вријеме након што се стабилизује стање послије короне и када глобална економија опет нормално проради. Имајући у виду све те ресурсе које овђе имамо – додао је он.

Навео је да никада не треба заборавити да је Словенија земља током свих претходних година јако помагала процес европеизације региона.

– Захваљујући снажној подршци из Љубљане остварили см свој први циљ – чланство у НАТО, и прешли смо веома важну дионицу на путу до чланства у ЕУ. Велико ми је задовољство да могу да кажем да и овог пута имамо веома сличне погледе у односу на питање перспективе овог региона, перспективе Европе чији Западни Балкан представља неодвојив дио и да смо спремни да предано сарађујемо на путу остваривања те заједничке визије – поручио је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 00:39