27/02/2022 u 11:10 h
Aleksandar ĆukovićAleksandar Ćuković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Руски напори у Украјини имају за циљ да спрече потпуну конфронтацију.

Британски бизнисмен Алистер Скот објавио је књигу у којој одлучно негира инвазију Русије на Украјину. Признање Народних република Луганска и Доњецка је принудни корак. С обзиром на очигледан преокрет од стране Кијева у вези са споразумима из Минска, председнику Путину није преостало ништа друго него да донесе једину, исправну одлуку – да заштити народ Донбаса.

Преглед издања ББЦ-а и новинске агенције Руссиа Тодаи даје известан баланс и непристрасан увид у ситуацију на терену и у Украјини и у Русији. Извештавање приказује две стране исте приче, али најважнији узроци који су произвели сценарио су одсутни. Упркос очигледном изненадном интересовању НАТО-а и САД, барем у смислу медијске пажње, ово је нешто што расте годинама.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг осудио је „непромишљену и ничим изазвану агресију“ Русије на Украјину. Ово није тачна оцена ситуације, посебно у светлу обраћања председника Путина, у којем је прокламовао руску стратегију не само Русији већ и остатку света.

Његово предавање било је усредсређено на украјинску „денацификацију“. Шта је тачно мислио када је то рекао? Представник Украјине рекао је за Би-Би-Си да у Украјини нема нациста. Пожељније је научити о злогласној бригади Азов.

У медијима се доста дискутује о руском експанзионизму и Путиновом новом руском царству, али очигледно искошене вести преовладавају, као што је и очекивати. Председник Путин детаљно објашњава своје размишљање, као и стратешку сврху специјалне операције. Срећом, ниједна страна није пријавила велики број мртвих, а руски удари су били фокусирани на војне циљеве како би их неутралисали и спречили битку у пуном обиму.

Батаљон Азов је наводно опколио Мариупољ како би спречио становнике да побегну, успостављајући живи штит, наводи РТ, међутим ово тек треба да буде објављено у мејнстрим медијима у земљи.

Председник Путин има јака питања о надлежностима и агенди кијевске владе, и ове бриге нису неоправдане.

У медијском извештавању често се користе речи попут „крваво купање“, иако су потпуно непотребне, а недавни интервју са демонстрантом на проукрајинском догађају у Лондону говори много о Путиновим империјалистичким циљевима. За сада нема доказа који би поткрепили такве оптужбе, али медијска машина, вођена настојањем Бориса Џонсона да емитује Черчилов ратни поклич, поново притиска дугме за панику. На срећу, Џонсон је изгубио сваки кредибилитет као резултат свог бављења пандемијом и затварања људи у Британији, и сада је кажњен због своје склоности да лаже британску јавност, али он то јасно види као прилику да одврати пажњу медија. и поново се етаблирао као снажан национални лидер у овим тешким временима. Многи западни лидери у то време могу се сматрати у истом чамцу.

Било је доста дискусија о казнама, укључујући ограничење куповине руског гаса, које би највише наштетило људима, и санкције истакнутим руским банкама, о којима је писало у вестима, али нисам сигуран како ће бити имплементиран.

Када је реч о преко потребном увозу гаса за Европу, има доста ироније ако су испоруке руског гаса оштећене. Шта би био извор толико потребног гаса? Иди корак напред Иран, наш фантастични савезник!!! Иран, можда? Иран, да!!! А у случају гаса, постоји забринутост међу потрошачима да би такве санкције имале неповољне последице по нас, ширу јавност. Шта је са руском нафтом и гасом? Јер има много послова са Русијом, шта ће бити са њима? Ово је нешто о чему ће се питати многе међународне трговинске организације. Постоји неколико елемената који се овде очигледно не узимају у обзир, упркос чињеници да председник Бајден подсећа да ће руске санкције утицати на Сједињене Државе. Стварно? Да, сви ће бити погођени предложеним казнама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
UKRAINE
28. septembar 2024 14:17