Predlog ministra Šaranovića / - COPY
14/03/2024 u 19:04 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović Radovića predložio za šefa koordinacionoig tijela, a DCG ga optužile da je Veljovićev

Na dan famozne sjednice Vlade na kojoj je, na predlog premijera Milojka Spajića, za v.d. direktora Uprave policije izabran Aleksandar Radović, ministar unutrašwih poslova Danilo Šaranović je Radovića predložio za predsjednika Koordinacionog tijelaza izradu nacionalne procjene rizika od pranja novca i finansiranja terprizma i upravljanje utvrđenim rizicima.

Nakon sjednice Vlade na kojoj je imenovan Radović, oglasio se poslanički klub Demokrata koji je novog v.d. direktora Uprave policije okarakterisao kao "kadar Veselina Veljovića".

image

Propratno pismo

- COPY

Demokrate u su saopštenju čestitale Šaranoviću što nije podlegao pritiscima da se za v.d. direktora Uprave policije izabere kadrar koji, prema informacijama dostupnim u medijima, nije prošao poligraf.

"Još više zabrinjava činjenica da se radi o policijskom službeniku koji je bio kadar Veselina Veljovića, uptuženog za izvršenje teških krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saoptenju.

Saopštenje potpisuju poslanici: Boris Bogdanović, Zdenka Popović, Anđela Vojinović, Nikola Rovčanin, Albin Ćeman, Momčilo Leković, Duško Stjepović. 
Da li se može sve ovo pripisati samo politici kao "vještini mogućeg" i kako okarakterisati ova dva dijametralno suprotna dokumenta, oba potekla od Demokrata - saopštenje Kluba poslanika i predlog ministra Šaranovića, po kojem, pretpostavljamo, treba zaključiti da je Radović vrlo kvalitetan kadar kojeg treba postaviti na čelo novoformiranog Koordinacionog tijelaza izradu nacionalne procjene rizika od pranja novca i finansiranja terprizma i upravljanje utvrđenim rizicima.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:14