/ VUKAS RADONJIĆ- FOTO: LAZAR RUŽIĆ
18/07/2023 u 14:06 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDT izviđa prethodni rad Ministarstva odbrane: Oduzeta dokumentacija radi ispitivanja donacija

Specijalno tužilaštvo provjerava zakonitost postupanja više službenika u odnosu na donacije pojedinim nevladinim organizacijama

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) vodi izviđaj vezan za Ministarstvo odbrane kojim ispituje da li je u toj državnoj ustanovi došlo do zloupotrebe službenog položaja u ranijem periodu, saznaje portal Dan od više izvora.

Kako saznajemo, SDT provjerava zakonitost postupanja više službenih lica Ministarstva odbrane u odnosu na donacije pojedinim nevladinim organizacijama.

Portal dan se povodom ovoga obratio SDT-u prije dvije sedmice.

image
MINISTARSTVO ODBRANE

- Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu ovog tužilaštva, iz Ministarstva odbrane, oduzelo odgovarajuću dokumentaciju, u izviđaju u krivičnom predmetu u kojem se provjerava zakonitost postupanja više službenih lica Ministarstva odbrane u odnosu na donacije pojedinim nevladinim organizacijama, zbog sumnje da je učinjeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja-kazao je u odgovoru za portal Dan  državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.

Nije nam odgovoreno na koji vremenski period rada Ministarstva odbrane se odnosi ovaj izviđaj i da li je neko povodom toga saslušan. Takođe, nije preciziran odgovor na pitanje portala Dan da li je istraga obuhvatila lica koja su bila na rukovodećim mjestima.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je na jednoj sjednici Vlade Crne Gore saopštio da su "pripadnici SPO izvršili uvid u dokumentaciju radi provjere eventualnih ranijih zloupotreba od ranijih rukovodioca".

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:32