Učesnici radionice u Budvi
29/09/2022 u 16:00 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žrtve trafikinga čak desetoro dјece

Crna Gora ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu, , rekao je ministar Filip Adžić

Nijedno djelo trgovine ljudima ne smije ostati nezapaženo i nekažnjeno, a adekvatna pomoć i zaštita moraju biti dodijeljene žrtvama, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, otvarajući u Budvi radionicu na temu sprečavanja nekažnjivosti trgovaca ljudima i pružanja podrške žrtvama. Ministar je podsjetio na aktivnosti koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu preduzelo na planu borbe protiv trgovine ljudima, naglasivši rad Operativnog tima za borbu protiv ovog fenomena te Tima za formalnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima koji je u prvih šest mjeseci ove godine dodijelio status žrtve za 13 lica, od kojih čak za 10 maloljetnih, usled seksualne eksploatacije, sklapanja nedozvoljenog braka, kao i radne eksploatacije.

Na skupu koji je okupio regionalne eksperte iz ove oblasti ministar Adžić je kazao da je kontinuirano unapređenje stručnih kapaciteta od naročitog značaja u borbi protiv ovog fenomena, naročito u dijelu identifikacije žrtava trgovine ljudima usled sve sofisticiranijih metoda njihove eksploatacije i vrbovanja. Crna Gora, kako je kazao ministar Adžić, ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu.

– Stručni skupovi i rasprave na ovu temu dodatna su potvrda odlučnosti da se žrtvama pruži sva neophodna pomoć i zaštita, a počiniocima krivičnih djela stane na put – zaključio je ministar Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:39