RADMILA STUPAR ĐURIŠIĆ  / - RADMILA STUPAR ĐURIŠIĆ - POKRET NAPRIJED
29/08/2024 u 10:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stupar Đurišić: Zaustavimo brzorastući trend vršnjačkog nasilja

Veliki pad moralnih vrijednosti u funkcionisanju odraslih je glavni razlog nasilja među djecom i doprinosi osjećaju da je to nasilje iz godine u godinu u porastu, smatra Radmila Stupar Đurišić kandidatkinja za odbornicu Pokreta Naprijed.

 Kako je navela, veoma je vidljivo ponašanje koje je do skoro smatrano nepristojnim i nauviđajnim, slobodno možemo reći bahatim, koje ničim nije sankcionisano nego je čak medijski veoma eksponirano.

- Svjedoci smo da su ljudi niskih moralnih vrijednosti, baš zbog nepoštovanja pravila,  uspjeli  sebi obezbjedilti  finansijske imetke, te ih uložili u dostizanje visokog socijalnog  statusa”, kaže Radmila Stupar Đurišić, psiholog i kandidatkinja za odbornicu Pokreta Naprijed. “Moćni, a nemoralni, vidljivi, a besprizorni lako postaju model, uzor za ponašanje djetetu koje zbog slabih porodičnih veza, a nerijetko i narušenih odnosa, nema snažnu vaspitnu vezu sa roditeljima koji bi mu objasnili da ono što vide nije ljepota i sjajnost. Ima li rješenja? Da- istakla je Stupar Đurišić.

Kako ističe, potrebno je osnažiti kulturne manifestacije za djecu. Popularizovati dječije klubove, dati veću vidljivost i uticajnost Dječijem savezu grada Podgorice.

Pokret Naprijed: Partijsko zapošljavanje sinonim za nepravdu

- Osnažiti takmičenja iz predmeta robotika, vizuelna prezentacija, pozorišna umjetnost, muzička umjetnost, likovna izražajnost. Razviti niz gradskih minifestivala gdje bi demonstritali vještine dječije umjetnosti koje bi bile temelj novih vrijednosti koje moramo izgraditi da bi sačuvali našu djecu.Moramo  skrenuti sa puta na kojem je sve više djece, a to je put vršnjačkog nasilja gdje se dostizanje sreće i uspjeha temelji na rušenju i unižavanju onog nekog drugog samo zato jer ti se može. Djeca treba da se uče  zajedništvu kroz ljepotu stvaranja umjetnosti, nauke, kulture i sporta- ističe ona.

Vjeruje da imaju mogućnosti i snagu da zaustave brzo rastuće  vršnjačko nasilje među našom djecom.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 10:08