/ - HTTPS://FS.NPSTATIC.COM/
13/09/2023 u 16:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Francuska zabranjuje prodaju Ajfon 12 modela zbog zračenja

Francusko nadzorno tijelo ANFR obavijestilo je Epl o svojoj odluci

Epl mora da prestane da se prodaje svoj model Ajfon 12 u Francuskoj zbog zračenja koje prevazilazi bezbjedne nivoe, kazao je francuski ministar za digitalnu ekonomiju Žan Noel Baro novinama La Parizijena.

Francusko nadzorno tijelo ANFR obavijestilo je Epl o svojoj odluci da zabrani prodaju Ajfona 12 nakon sprovedenih testova.

Testovi su pokazali da je specifična stopa apsorpcije (SAR) pametnog telefona malo viša od zakonski dopuštene, naveo je ministar.

Rojters je zatražio od Epla da komentariše ovu odluku, ali nije dobio odgovor. Baro tvrdi da bi ažuriranje softvera bilo dovoljno za rešavanje problema radijacije povezanih s telefonom koji američka kompanija prodaje od 2020. godine.

- Očekuje se da će Epl odgovoriti u roku od dvije nedjelje. Ako to ne učine, spreman sam da naredim povlačenje svih Ajfona 12 koji su u opticaju. Pravilo je isto za sve, uključujući digitalne divove - dodao je.

Evropska unija postavila je bezbjednosna ograničenja za SAR vrijednosti povezane s izloženošću mobilnim telefonima, prenosi Index.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 21:19