/ -HUAWEI
07/08/2024 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Huawei predstavio smartphone Nova Flip

Huawei je već neko vrijeme prisutan na tržištu sklopivih mobitela, a najnoviji uređaj ovog tipa je Nova Flip. Riječ je o prvom sklopivom smartphoneu u porodici Nova, koji je dizajniran moderno te se nudi u nekoliko zanimljivih boja.

Iako se primarno promoviše kao "modni dodatak", Nova Flip ipak ima impresivan hardver uključujući mehanizam šarke koji je prošao rigorozna testiranja kompanije SGS Switzerland te može izdržati 1,2 miliona savijanja. Kada je otvoren, debljina uređaja iznosi 6,88 mm, a težak je 195 grama.

Nova Flip ima 2,14-inčni eksterni OLED ekran smješten pored dvije kamere, dok se otvaranjem smartphonea dobija pristup 6,94-inčnom LTPO OLED ekranu FHD+ rezolucije i frekvencije osvježavanja 1-120Hz. Vanjski ekran može pomoći u kadriranju prilikom korištenja glavne kamere, a također se može koristiti za upotrebu pojedinih aplikacija uključujući one za vremensku prognozu, muziku i kalendar.

Što se tiče kamera, uređaj ima glavnu od 50 MP s 1/1,56-inčnim RYYB senzorom i otvorom blende f/1,9, a tu je i ultraširoka kamera od 8 MP te prednja selfie kamera od 32 MP.

Huawei nije otkrio informacije o tome koji procesor pokreće smartphone ni s koliko RAM-a raspolaže, no to bi trebao biti Kirin 8000 procesor koji koriste i modeli Huawei Nova 12 i Nova 12 Pro.

Flip koristi Harmony OS 4.2 softver s nekoliko AI trikova uključujući alat za uklanjanje objekata, odabir teksta s fotografija i kreiranje fotografija. Smartphone napaja baterija kapaciteta 4.400 mAh s podrškom 65W žičanog punjenja.

Nova Flip će se prodavati od 10. augusta u New zelenoj, Sakura roze i Zero bijeloj boji po cijeni od 744 dolara za verziju s 256 GB, odnosno 798 dolara za verziju s 512 GB memorije. Najskuplji model ima 1 TB memorije i košta 911 dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:33