Mercedes / - MERCEDES, UNSPLASH
23/07/2024 u 21:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jedan model Mercedesa se ne proizvodi već godinu dana i to niko nije primjetio

​Bio je to jedan od prvih modela globalnih aspiracija. Električni crossover se pojavio tamo negdje pred dolazak korona krize i zadržao se tek nekoliko godina na tržištu

Doživljen kao električna verzija modela GLC, što je na kraju i bio, ovaj model se na premium tržištu borio fer ponudom po pitanju uloženog i dobijenog.

Ipak, EQC očigledno nije zadovoljio Mercedesove apetite te je model povučen s tržišta. I to niko nije ni primjetio. Naime, tek sada je Mercedes odgovorivši na pitanja kolega s "Motor1" potvrdio da je posljednji primjerak modela proizveden u drugom kvartalu prošle godine. To je potvrdio lično Jan Veber, međunarodni porrparol podmarke EQ.

Mercedes (još) ne odustaje od benzinaca i dizelaša

Naznake da će se tako nešto dogoditi objavio je još ranije "Business Insider" najavivši još 2022. godine da će model biti ukinut u maju 2023. godine. Zanimljivo, Mercedes sve do ovih dana nije reagovao, prenose Nezavisne.

Ipak, ovo ime nije zauvijek nestalo. EQC se navodno vraća, ali kao ime za potpuno drugačiji model. Biće to rival Tesli Model 3, a kao osnovu će imati Modular Mercedes Architecture platformu.

Opremljen naprednijim baterijama te s poboljšanom aerodinamikom, novi EQC bi mogao da nudi rekordan domet u klasi. A to će biti samo jedan od aduta gdje se očekuje i dolazak električne BMW-ove Serije 3, kao i Audija A4. U svakom slučaju, biće to zanimljiva druga polovina decenije, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:04