Ilon Mask / - Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski
27/02/2024 u 18:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mask se naljutio, pisao šefu Majkrosofta

Njega je zbunilo, vjerovali ili ne, to što mora da napravi Majkrosoft nalog kako bi koristio Windows

Ilon Mask često nas iznenađuje svojim Twitter objavama, a to nije propustio da uradi ni ovoga puta.

Milijarder je objavio na društvenoj mreži X da je nedavno kupio novi WIndows računar, odnosno laptop. Međutim, ubrzo je otkrio da on ne funkcioniše baš onako kako je zamislio.

Njega je zbunilo, vjerovali ili ne, to što mora da napravi Majkrosoft nalog kako bi koristio Windows. Većina ljudi ovo zna, ali Mask je iz nekog razloga ostao zatečen.

- Upravo sam kupio novi laptop i neće da me pusti da ga koristim dok ne napravim Majkrosoft nalog, što znači da će njihov AI imati pristup mom kompjuteru. Ovo je bezveze. Ranije je postojala opcija da se preskoči to sa nalogom. Da li i vi ovo vidite - napisao je Mask.

Stvari su, kao i uvek sa Maskom, postale još zanimljivije malo kasnije. Nije mu bilo dovoljno da iskaže svoje nezadovoljstvo objavom, već je morao da piše i ispod ličnog naloga šefa kompanije Majkrosoft, Satje Nadele

- Neću da smaram, ali molim vas dozvolite korisnicima da pokrenu Windows računar bez pravljenja Majkrosoft naloga. Ova opcija nestaje kada je računar povezan na WiFi. Takođe, čak i kad bih htio da se registrujem, ne dozvoljava mi da koristim radnu mejl adresu, a samo nju imam - požalio se Mask direktno Nadeli.

Ovo je izazvalo dosta šaljivih rekacija na mreži X, pa je tako jedan korisnik napisao da je u pitanju "najpoznatiji zahtijev za tehničku podršku ikada".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:42