foto: Klix / - FOTO: KLIX
03/05/2023 u 22:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otkrivene specifikacije Google smartfona Pixel 7a

Riječ je o značajnim poboljšanjima u odnosu na prošlogodišnji model Pixel 6a

Googleova I/O konferencija počinje 10. maja, a drugog dana će biti predstavljen novi smartfon srednjeg ranga pod nazivom Pixel 7a. Međutim, njegove specifikacije su "procurile" na internet.

Pixel 7a će biti prvi u "a" seriji s glavnom kamerom visoke rezolucije (64 MP), prvi s ekranom frekvencije osvježavanja od 90Hz, kao i prvi s podrškom bežičnog punjenja (18W). Riječ je o značajnim poboljšanjima u odnosu na prošlogodišnji model Pixel 6a.

Osim toga, po specifikacijama je veoma blizak Pixel 7 flagshipu, koji je još uvijek mlađi od jedne godine. Pokreće ga Tensor G2 procesor, ali detalja o RAM-u i internoj memoriji zasad nema.

Pixel 7 je prošle godine koštao najmanje 600 dolara, dok se očekuje da će za Pixel 7a biti potrebno izdvojiti 500 dolara, 50 više u odnosu na njegovog prethodnika. To nije neočekivano s obzirom na velika poboljšanja koja donosi.

U poređenju s Pixelom 7, Pixel 6a ima manji 6,1-inčni ekran u odnosu na 6,3-inčni panel flagshipa, no u oba slučaja je riječ od FHD+ 90Hz AMOLED displayima. Glavna kamera visoke rezolucije ima bolji Super Res Zoom, a uređaj podržava i brzo punjenje.

Google će naredne sedmice predstaviti Pixel 7a, ali i svoj prvi preklopni smartfon.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 20:42